ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεαματική άνοδος της Ελλάδας στον χάρτη Τουρισμού Υγείας - Από τα "ψιλά γράμματα" στη 18η θέση

11:14 - 01 Απρ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Θεαματική άνοδος της Ελλάδας στον χάρτη Τουρισμού Υγείας - Από τα "ψιλά γράμματα" στη 18η θέση
Βρίσκεται στην 14η θέση των κορυφαίων προορισμών όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών, που θα επισκεφθούν τη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσπερνά, μεταξύ άλλων, και χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Βραζιλία.

Στη 18η θέση αναφορικά με το εύρος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Medical Tourism Climate Survey 2014. Είναι,δε, η πρώτη φορά που η Ελλάδα καταλαμβάνει τόσο υψηλή θέση στη συγκεκριμένη λίστα.

 

Το αξιοσημείωτο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν αποτελούσε υπολογίσιμη χώρα σε καμία σχετική διεθνή μελέτη, και ξαφνικά βρίσκεται στην 14η θέση των κορυφαίων προορισμών όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών, που θα επισκεφθούν τη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια. Κι έτσι, από εκεί που ανήκε στην κατηγορία "λοιπές χώρες" στον ιατρικό τουρισμό, πλέον όχι απλά σημειώνει κατακόρυφη άνοδο στο χάρτη Τουρισμού Υγείας αλλά στη λίστα προσπερνά, μεταξύ άλλων, και χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Βραζιλία.

 

Βασικό κριτήριο οι γιατροί, το κόστος και τα νοσοκομεία

 

 

 

Η εμπειρία και τα προσόντα του ιατρού, το κόστος και η ποιότητα του νοσοκομείου ή της κλινικής είναι, σύμφωνα με την έρευνα, οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν και την επιλογή των ασθενών. 

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες βλέπουν στο μέλλον αύξηση στην αγορά του τουρισμού υγείας από 5% έως και 20%. Πιο συγκεκριμένα, το 54,9% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα σημειωθεί στον κλάδο της κοσμητικής χειρουργικής. Ακολουθούν οι κλάδοι της θεραπείας του καρκίνου, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της οδοντιατρικής με ποσοστά 53,7%,  40,2% και 38,04% αντίστοιχα.

 

Τέλος, ιδιαιτέρως διαδεδομένη είναι και η χρήση μεταφραστικών υπηρεσιών στα διεθνή κέντρα υγείας. Πρώτες γλώσσες τα αγγλικά, τα αραβικά, τα ρώσικα, τα γαλλικά και τα γερμανικά, με τη χρήση της ρωσικής γλώσσας, συγκεκριμένα, να έχει ανέβει από την 5η στην 3η θέση.

 

Η σχετική έρευνα, πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο σε 288 ερωτηθέντες από 60 χώρες το Μάρτιο, από την International Medical Travel Journal για λογαριασμό της διεθνούς έκθεσης τουρισμού υγείας IMTEC 2014.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 01 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.