ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Deal" 16 δισ.δολαρίων για Novartis και Glaxosmithkline

09:31 - 22 Απρ 2014 | ΥΓΕΙΑ
"Deal" 16 δισ.δολαρίων για Novartis και Glaxosmithkline
Δύο από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου η GlaxoSmithKline και η Novartis ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων υγείας.

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε στην εξαγορά των ογκολογικών προϊόντα της GSK για16 δισ. δολάρια. Η GSK εν τω μεταξύ , θα πληρώσει 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια συν τα δικαιώματα για την επιχείρηση των εμβολίων της Novartis, εξαιρουμένων αυτών της γρίπης.

Η κοινοπραξία των GSK και Novartis θα σημειώσει περίπου 10,9 δισ. δολάρια ετήσιες πωλήσεις, σύμφωνα με την GlaxoSmithKline.

O διευθύνοντας σύμβουλος της GSK, Αντριου Γουίτι, δήλωσε ότι η συναλλαγή ενίσχυσε το σχέδιο της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας να παράγει βιώσιμη αύξηση των πωλήσεων και θα βελτιώσει τα μακροπρόθεσμα κέρδη. Η Novartis είπε πως η επιχείρηση των εμβολίων της θα γίνει μέρος ενός παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο, υπό την κυριότητα της GSK. Η εταιρεία είπε ότι ψάχνει να πουλήσει την επιχείρηση εμβολίων γρίπης, την οποία δεν έδωσε στην GSK, σε τρίτους.

Σε μια ξεχωριστή συμφωνία, η Novartis συμφώνησε να πωλήσει το το τμήμα υγείας ζώων έναντι 5,4 δισ. δολαρίων, στην αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Eli Lilly.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:03 - 22 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.