ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έδειξε ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές...

00:01 - 02 Σεπ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Τι έδειξε ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές...
Λαγό έβγαλαν οι πρώτοι έλεγχοι των ιδιωτικών κλινικών από τις ελεγκτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τέσσερις ιδιωτικές κλινικές επί συνόλου 100 (ουσιαστικά οι ιδιωτικές κλινικές είναι 160 αλλά από αυτές έχουν αφαιρεθεί οι 40 ψυχιατρικές, καθώς και 20 που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ) ελέγχονται για απάτη, καθώς -μετά από έλεγχο στα μηχανογραφικά τους- διαπίστωσαν κενά σε σημαντικά έγγραφα, όπως επί παραδείγματι ανύπαρκτες υπογραφές, ή λανθασμένα στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη ή μη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

 

Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι τα ευρήματα σημαντικά περισσότερα καθώς οσονούπω ξεκινά ο έλεγχος των ιατρικών φακέλων, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Ανάλογα με τα πορίσματα, τονίζει παράγοντας του κλάδου, μπορεί κάποιες κλινικές να περάσουν και σε τρίτη φάση ελέγχου, αν συγκεντρώνουν αρκετά παραπτώματα, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς.


 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή πέρασε -με άκρα μυστικότητα- υπουργική απόφαση για το πλαφόν και την κατηγοριοποίηση των ιδιωτικών κλινικών. Πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά τη Τρίτη αναμένεται δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές που έχουν υπάρξει, τα κριτήρια για την κατηγοριοποίηση των κλινικών είναι πολλά και τα πιο βασικά είναι τα εξής:

 

1) Αριθμός Ειδικοτήτων

2) Ύπαρξη ή μη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Μονάδων Εντατικής Νεογνών

3) Αριθμός επαναεισαγωγών εντός 40 ημερών

4) Ποσοστό απόρριψης δαπανων από τον έλεγχο των ελεγκτικών εταιρειών

5) Συντελεστής Βαρύτητας των περιστατικών

6) Πιστοποίηση ISO

 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 01 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.