ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεστ ΠΑΠ μια φορά το χρόνο, απεφάνθη τελικά ο ΕΟΠΠΥ

09:49 - 16 Σεπ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Τεστ ΠΑΠ μια φορά το χρόνο, απεφάνθη τελικά ο ΕΟΠΠΥ
Σε νέα ανακοίνωσή του, διευκρινίζει πως θα αποζημιώνει τα τεστ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, μια φορά τον χρόνο.

Αλλάζει τη γραμμή πλεύσης ο ΕΟΠΠΥ, σε ότι αφορά το διαγνωστικό τεστ Παπανικολάου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε σε γιατρούς και ασφαλισμένους και διευκρινίζει πως "σεβόμενος τις απόψεις των Ελλήνων γιατρών, θα αποζημιώνει τα τεστ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, μια φορά τον χρόνο".

Στην ανακοίνωσή του, σπεύδει επίσης να δηλώσει πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών, που έχουν δοθεί και για τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Για να κατευνάσει τα πνεύματα, δεν παραλείπει τέλος να επισημάνει χαρακτηριστικά πως "καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους”, προτάσσοντας προς....υπεράσπισή του και στοιχεία, για την “έκρηξη” που παρατηρήθηκε σε τρεις κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων. Ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν 1.011.538 αξονικές τομογραφίες (κόστος 51,9 εκατ. ευρώ), 581.242 μαγνητικές τομογραφίες (κόστος 92,5 εκατ. ευρώ) και 639.699 τρίπλεξ (κόστος 25,6 εκατ. ευρώ).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.