ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pharmathen: Σε έρευνα & γενόσημα η χρηματοδότηση της Ε.Τ.Επ.

01:01 - 20 Νοε 2014 | ΥΓΕΙΑ
Pharmathen: Σε έρευνα & γενόσημα η χρηματοδότηση της Ε.Τ.Επ.
Υπολογίζει πως φέτος οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 180 εκατ. ευρώ.

Το είχε πει και το έκανε...Ο λόγος για τον Βασίλη Κάτσο, πρόεδρο της Pharmathen, o οποίος σε αρκετές δηλώσεις του είχε τονίσει ότι αφού οι ελληνικές τράπεζες δεν δίνουν χρηματοδοτήσεις, αν χρειαστούμε κεφάλαια για την ανάπτυξή μας θα στραφούμε στην διεθνή αγορά. Ετσι λοιπόν σε λίγες ημέρες θα δούμε και την πρώτη υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης από την Εuropean Investment Bank στην Pharmathen. Χρηματοδότηση που, όπως δήλωσε στο R, o Bασίλης Κάτσος θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων γενοσήμων και την ενίσχυση της ερευνητικής δράσης του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι μόνο την τελευταία πενταετία η εταιρεία, επένδυσε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Έρευνα, με αποτέλεσμα να καταταχθεί ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εντονότερη εξωστρέφεια από την εταιρεία δείχνει να είναι η αιχμή του δόρατος της πολιτικής που έχει χαράξει ο όμιλος Pharmathen. Με περυσινές πωλήσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ, μόλις το 20% πραγματοποιήθηκε στην εσωτερική αγορά, ενώ σύμφωνα τον πρόεδρο του φέτος κτυπά τζίρο πάνω από 180 εκατ,. ευρώ. Εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 85 χώρες και συνεργάζεται με περισσότερες από 200 ξένες φαρμακευτικές εταιρείες.

Σήμερα τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις μεγάλες αγορές της ΕΕ και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις

μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόσφατα το εύρος της Pharmathen αυξήθηκε σημαντικά για να καλύψει επίσης τις αναδυόμενες αγορές γενόσημων στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ), στη Λατινική Αμερική (LATAM) και τη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC), με έμφαση στην αυξανόμενη Κινεζική αγορά.

Διαθέτει δύο εργοστασιακές μονάδες

Η εργοστασιακή μονάδα Α της Pharmathen άρχισε να λειτουργεί το 1972 στην Παλλήνη. Η μονάδα είναι σχεδιασμένη για τη κατασκευή Στερεών Φαρμακευτικών Μορφών (επικαλυμμένα και μη δισκία, κάψουλες με σύμπηκτα, κόνις), Παρεντερικές Φαρμακευτικές Μορφές (φιαλίδια μικρού και μεγάλου όγκου, αμπούλες).

Η παραγωγική χωρητικότητα της μονάδας παρασκευής έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών με τη συνεχή επένδυση σε καινούρια μηχανήματα και παράγει ετησίως 350 εκατομμύρια δισκία, και ενέσιμα προϊόντα εκ των οποίων 700.000 φιαλίδια μικρού και μεγάλου όγκου και 2,5 εκατομμύρια αμπούλες.

Εργοστασιακή Μονάδα Β, Σάπες, Ροδόπη

Σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της Pharmathen στην Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, άρχισε να λειτουργεί στις αρχές του 2010 η νέα, υπερσύγχρονη μονάδα της εταιρείας στις Σάπες Ροδόπης. Η μονάδα της Ροδόπης σχεδιάστηκε ώστε να πληροί τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά κριτήρια παραγωγής φαρμάκων (GMP).

Η νέα μονάδα παραγωγής της Pharmathen αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στον φαρμακευτικό κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε σε μία εποχή που η ύφεση και οι αρνητικοί οικονομικοί δείκτες κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά. Η συνολική έκταση της νέας μονάδας είναι 17.000 τμ., ενώ η παραγωγική δυνατότητά της ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 3 δισεκατομμύρια δισκία και 2 δισεκατομμύρια κάψoυλες.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 20 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.