ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περάστε την πρώτη του μηνός και βλέπουμε...

01:01 - 10 Μαρ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Περάστε την πρώτη του μηνός και βλέπουμε...
Με άδειες τις τσέπες έφυγαν τελικά οι Ιδιωτικές Κλινικές, παρόλο που ήταν να πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ 28 εκατ ευρώ (για το φετινό Ιανουάριο).

 

 

 

Παράγοντας μας τόνισε αποκλειστικά ότι η ενημέρωση που είχαν από τον ΕΟΠΥΥ προ δύο ημερών ήταν ότι...δεν υπάρχει φράγκο και όλα τα λεφτά -όσα υπάρχουν- είναι δεσμευμένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ετοιμάζεται να καταθέσει εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ -το δεύτερο κατά σειρά- σχετικά με τους παράνομους συμψηφισμούς- πληρωμές όλων των οφειλομένων της τριετίας 2012-2014 με την οποία θα ζητείται εντός πενθήμερης προθεσμίας η ανάκληση τους. Στην αντίθετη περίπωση, η ΠΕΙΚ όπως ήδη έχει ενημερώσει την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες, μέσω των εισαγγελικών αρχών.
Eκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι είναι επιτακτική η άμεση νομική αντιμετώπιση του προαναφερθέντος θέματος, καθώς αυξάνει αναδρομικά το λειτουργικό κόστος των κλινικών κατά 30%. Απόφαση που αν κατά τους ίδιους ισχύσει θα είναι και η ταφόπλακα του κλάδου, που ήδη έχει χάσει 30 ιδιωτικές κλινικες από την αρχή της κρίσης.
Ενδεικτικό της ανύπαρκτης ρευστότητας αλλά και της αιωρούμενης κατάστασης που επικρατεί σε όλους και όλα είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι μολονότι στα τέλη Μαρτίου λήγει η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται κανένας λόγος για ανανέωσή της.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 09 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.