ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ηχηρό λουκέτο σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών

01:01 - 19 Μαρ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Έρχεται ηχηρό λουκέτο σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών
Πληροφορίες θέλουν να έρχεται οσονούπω το πιο ηχηρό έως τώρα λουκέτο στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών.

Ακόμη κι αν γνωρίζαμε το όνομα της κλινικής δεν θα μπορούσαμε για δεοντολογικούς λόγους να το αναφέρουμε ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή δεν θα συμβεί η συγκεκριμένη άσχημη εξέλιξη.

 

Πάντως, ο επιχειρηματίας, έχει ήδη αναφέρει σε άλλους παράγοντες του χώρου ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της κλινικής του είναι ειλημμένη, καθώς οι συσσωρευμένες οφειλές έχουν πια ξεφύγει. Ακούγεται ότι οι οφειλές προς προμηθευτές έχουν φθάσει τα 5 εκατ. ευρώ και περίπου άλλα τόσα είναι προς εργαζόμενους. Εντωμεταξύ, ο ιδιοκτήτης της κλινικής προσκλήθηκε τελευταίως και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πιθανότατα μετά από καταγγελίες εργαζομένων ότι δεν έχουν πληρωθεί πάνω από ένα εξάμηνο.


Το νέο αυτό λουκέτο αναμφίβολα επιβεβαιώνει την δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας, ο κλάδος των οποίων σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία έχει συγκεντρώσει από αρχές του 2009 έως και το πρώτο μήνα του 2015, 30 λουκέτα.

Παράγοντας μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω επισημαίνοντας ότι αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα του κλάδου με βασικότερα τις οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις του που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα clawback και rebate που ροκάνισαν τον τζίρο τους κατά 50% , τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να δεχτεί τουλάχιστον άλλα 50 λουκέτα μέχρι την φετινή Ανοιξη. Συνολικά στον κλάδο δραστηριοποιούνται σήμερα 171 ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων οι 41 είναι νευροψυχιατρικές.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 19 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.