ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν μέσω θυέλλης το ΚΕΕΛΠΝΟ

09:09 - 28 Απρ 2016 | ΥΓΕΙΑ
Εν μέσω θυέλλης το ΚΕΕΛΠΝΟ
Αρνείται να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος μετά την απαίτηση της ηγεσίας του υπ. Υγείας να ζητήσει την υποβολή παραιτήσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ ο κ. Γιαννόπουλος δεν πρόκειται να «κάνει το χατίρι των υπουργών» κι αρνείται όπως είπε να απαξιώσει μια θητεία 40 ετών στο χώρο. Μάλιστα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε φοιτητή τον κ. Πολάκη στο Πανεπιστήμιο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απευθύνονται.


Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης ζητούν, εγγράφως, τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.
Το έγγραφο δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφού, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε προαναγγείλει ότι θα έχει νέα «για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ».


Σύμφωνα με το έγγραφο, οι λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η απραξία του Συμβουλίου σε ό,τι αφορά το Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση των «παράτυπων» συμβάσεων με ΜΜΕ την περίοδο 2011-2013, αλλά και η αδυναμία των μελών να συνεργαστούν με το ΣΕΥΥΠ κατά τη διάρκεια της έρευνας.


Επιπλέον, Ξανθός και Πολάκης τους κατηγορούν άμεσα για την κατάρτιση των καταλόγων για τη στελέχωση των ΜΕΘ, που περιελάμβαναν σωρεία παρατυπιών.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.