ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείων

09:28 - 19 Μαϊ 2016 | ΥΓΕΙΑ
Ανοίγει η πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείων
Την πώληση φάρμακων και εκτός των φαρμακείων φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας υποκατηγορίας με την ονομασία ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φάρμακα) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που θα διατίθενται και εκτός των φαρμακείων όπως αναφέρει η σχετική διάταξη.

Ο ΕΟΦ (Ελληνικός Οργανισμός Φάρμακου) θα αποτελεί το βασικό φορέα των σχετικών αδειών ενώ παρέχεται ειδική νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας για την έκδοση κανονιστικής πράξης που θα ορίζει λεπτομέρειες ως προς τα επιστημονικά κριτήρια κατάταξης αυτών των φαρμάκων, τη διαδικασία έγκρισης, τα σημεία πώλησης και τις λοιπές συνθήκες και τους όρους της διάθεσης τους στο καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για 216 από τα συνολικά 1.582 Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά και στην πλειοψηφία τους είναι φάρμακα ευρείας χρήσης, όπως αναλγητικά και παυσίπονα.
Η λίστα των σκευασμάτων αυτών έχει καταρτιστεί από τον ΕΟΦ και όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας το ποσοστό των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων δεν ξεπερνά το 13%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.