ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

12:51 - 17 Μαρ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Τσίπρας: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τα σκάνδαλα στην Υγεία» προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

"Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει όλο στην επιφάνεια. Και οι ευθύνες όπου υπάρχουν, είτε πολιτικές, είτε ποινικές θα καταλογιστούν

 

Για τον λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες, θα καταθέσουμε στην Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία", είπε ο Πρωθυπουργός.

 

Όπως είπε, πρέπει να να δούμε πού πήγαν αυτά τα χρήματα, πώς ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση για διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων, όπως τις χαρακτήρισε. 

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στην πρόταση που έχουν ήδη καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Γιάννου Παπαντωνίου. «Δεν πρέπει ο λαός να δει, να μάθει;» διερωτήθηκε.

 

Στην πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κακή κατάσταση του χώρου της υγείας και ισχυρίστηκε πως την τελευταία διετία έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις.

 

«Το διάστημα 2010 - 2014», σημείωσε, «ο μνημονιακός στόχος ήταν η δημόσια δαπάνη για την υγεία να είναι στο 6% του ΑΕΠ και ενώ η δημόσια δαπάνη το 2009 ήταν στο 6,8%. Στις αρχές του 2015 παραλάβαμε τη δημόσια δαπάνη στο 4,7% του ΑΕΠ».

 

«Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και καταφέραμε να τα φέρουμε σε κατάσταση δημοσιονομικής βιωσιμότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε ένα σύστημα με τρομακτικά κενά στα νοσοκομεία, καθώς δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη από το 2010 έως και το τέλος του 2014. «Είχαμε μόνο απολύσεις για πέντε χρόνια, για κάποιους είναι πολύ εύκολο να βαφτίζουν τις περικοπές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

 

Ακόμη, είπε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και πως προγραμματίζεται να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα άλλες 12.000, εκ των οποίων οι 8.000 θέσεις είναι μόνιμου προσωπικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.