ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως έκλεισε το deal Metropolitan-CVC Capital Partners

10:53 - 04 Απρ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Πως έκλεισε το deal Metropolitan-CVC Capital Partners
Νέα δεδομένα στον χώρο της Υγείας δημιουργεί το μεγάλο deal της CVC Capital Partners για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του νοσοκομείου Metropolitan, στο Νέο Φάληρο. Πρόκειται για μία εξαγορά που όπως λέγεται στην αγορά «ψηνόταν» εδώ και μήνες, ενώ από τα μέσα Μαρτίου το deal βρισκόταν στο τελικό στάδιο, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται χθες, Δευτέρα.

Όσον αφορά στον αγοραστή πρόκειται για τον επενδυτικό κολοσσό CVC Capital Partners του ομίλου CVC, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, με σειρά επενδύσεων κυρίως σε ιδιωτικές κλινικές της Ευρώπης. Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του νοσοκομείου Metropolitan αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε αυτήν την ισχυρή αλυσίδα επενδύσεων, ενώ πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η CVC ετοιμάζει ήδη την επόμενη κίνησή της, βολιδοσκοπώντας το Ερρίκος Ντυνάν, για την εξαγορά του οποίου βρίσκεται σε συζητήσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προνομιακή θέση του νοσοκομείου, πάνω στην παραλιακή λεωφόρο, αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθεί μαζί του η CVC, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και το Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται σε κομβικό σημείο, πάνω στη λεωφόρο Μεσογείων. Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο ήταν τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του Metropolitan, που το 2015 αύξησε τον κύκλο εργασιών του στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ κατέγραψε ίδια κεφάλαια  ύψους 86,4 εκατ. ευρώ.

 

Τόσο το τίμημα της πώλησης, όσο και το ποσοστό της εξαγοράς, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά. Εντούτοις, πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσοστό που ξεπερνά το 70%, με το τίμημα του deal να διαμορφώνεται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ.

 

Σημειωτέον ότι οι βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές του νοσοκομείου Metropolitan, ο πρόεδρος Βασίλειος Θεοχαράκης και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτριος Σπυρίδης, θα επανεπενδύσουν στη Hellenic Healthcare (την εταιρεία-όχημα μέσω της οποίας γίνεται η εξαγορά) και θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Τα επόμενα σχέδια της CVC για το Metropolitan περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στην οποία θα μεταφερθεί η Παιδιατρική Κλινική.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 04 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.