ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Υγεία: Πρωτοπορία και εξέλιξη με επίκεντρο τον άνθρωπο

07:52 - 07 Απρ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Όμιλος Υγεία: Πρωτοπορία και εξέλιξη με επίκεντρο τον άνθρωπο
Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στη χώρα μας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή που λειτουργεί στον όμιλο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου MIG, παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στο Μέγαρο Μουσικής.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τα ζητήματα της καρδιάς έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που παρουσίασε η Έλλη Στάη. Μετά την ομιλία των επαγγελματιών του κλάδου ακολούθησε μουσική βραδιά αλλά και δεξίωση, όπου οι προσκεκλημένοι συνομίλησαν μεταξύ τους για το μείζον θέμα της υγείας.

               

Το ΥΓΕΙΑ, η ναυαρχίδα του Ομίλου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ», πρώτος το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για το όραμα του ομίλου, το οποίο εστιάζει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως. 

 

«Η ναυαρχίδα του Ομίλου μας, το ΥΓΕΙΑ», όπως τόνισε, «είναι το Πρώτο & Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον εγχώριο κλάδο υγείας».

 

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων της καρδιάς

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης από τη δική του πλευρά τόνισε πως «Ο όμιλος ΥΓΕΙA, βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και στον τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς ανεξαρτήτως ηλικίας και εξειδικευμένη φροντίδα από το στάδιο της πρόληψης και της διάγνωσης έως τη θεραπεία και την κλινική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθειες. Το κορυφαίο ιατρικό δυναμικό του ομίλου μας, οι άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές μας και ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, συνθέτουν το πλέον οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων».

 

papa 2

 

Πρωτοπόρο στην… υγεία

Να αναφερθεί πως στο ΥΓΕΙΑ διενεργήθηκε, μεταξύ άλλων, η πρώτη στην Ελλάδα καρδιοχειρουργική επέμβαση By-pass (1985), ενώ μέσου αυτού  εισήχθη στην Ελλάδα η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (2002). Το 2008 το ΜΗΤΕΡΑ ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα.

 

Επιπλέον, το 2011 διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip, ενώ το 2015 έγινε η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια.

 

Από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Στα τέσσερα νοσοκομεία που διαθέτει (Υγεία, Μητέρα, Λητώ και Υγεία Τιράνων) απασχολεί 3.200 εργαζόμενους και 4.000 γιατρούς. Συνεισφέρει με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές, επιπλέον ποσά καταβάλλει σε rebate και clawback, ενώ και η μισθοδοσία του προσωπικού ανέρχεται περίπου σε 200 εκατ. ευρώ.


Κέρδη έναντι ζημιών για τον Όμιλο Υγεία το 2016

Πρόσφατα το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των χρήσεων 2016 και 2015, τα οποία αναδεικνύουν τα λειτουργικά κέρδη παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

 

Eιδικότερα, καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. ευρώ σημείωσε ο Όμιλος Υγεία το 2016 έναντι ζημιών -26,6 εκατ. ευρώ το 2015. Οι λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου εξακολουθούν να καταγράφουν σημαντική βελτίωση παρά τη συνεχιζόμενη μονομερή, από πλευράς Δημοσίου, νομοθετική υποχρέωση εφαρμογής μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων claw-back και rebate.  

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του 2016, ανήλθε σε 227,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,4% έναντι 220,3 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αξιοσημείωτη αύξηση κατά 45,5% καταγράφοντας κέρδη ύψους 32 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε 13,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,5 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει παρουσία και στην Αλβανία, με το υπερσύγχρονο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Τιράνων, το οποίο λειτουργεί από το 2010.

 

Το νοσοκομείο αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής αποτελώντας πρότυπο αναφοράς όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στις γειτονικές χώρες.

 

Στον καρδιολογικό και καρδιοχειρουργικό τομέα, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων πρωτοπορεί εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας (συντηρητικής, επεμβατικής καρδιολογίας, ηλεκτροφυσιολογίας και καρδιοχειρουργικής) και στελεχώνεται από έμπειρους κλινικούς καρδιολόγους, επεμβατικούς καρδιολόγους, αρρυθμιολόγους, παιδοκαρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς.

 

Κυριακή Αξιώτη

 

karta 2

Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 07 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.