ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργείται νέα Αρχή για τις προμήθειες στην Yγεία

08:33 - 11 Απρ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Δημιουργείται νέα Αρχή για τις προμήθειες στην Yγεία
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα , το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, για την “Ίδρυση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας για την Κεντρικοποίηση Προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Φορέων”.

Στόχος του νομοσχεδίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Υγείας είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων για περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, τόσο με στελεχιακό δυναμικό, όσο και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.


Αυτό αναμένεται να γίνει με τη διαμόρφωση κεντρικών διαδικασιών στις προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών, του συστήματος Υγείας ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές και καλύτερος έλεγχος.


Με το νομοσχέδιο, συνιστάται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, με έδρα την Αθήνα.


Στις αρμοδιότητες της ΕΚΑΠΥ ανήκουν ιδίως η δημιουργία, τήρηση και συνεχής επικαιροποίηση του Μητρώου Προμηθειών Υγείας, και των σχετικών με αυτό δεδομένων, το οποίο περιλαμβάνει:


-Μητρώο Προϊόντων και Προμηθευτών.
-Μητρώο Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών.
-Μητρώο Κόστους και Αναλώσεων.
-Μητρώο Τεχνικών Προδιαγραφών.


Προβλέπεται, επίσης, η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου παρακολούθησης του συνόλου των υπό εκτέλεση συμβάσεων στο χώρο της Υγείας, μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων “Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Παρακολούθησης Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ)” και “Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.