ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνητρα στα φαρμακεία για προώθηση γενοσήμων

09:32 - 04 Μαϊ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Κίνητρα στα φαρμακεία για προώθηση γενοσήμων
Κίνητρα στα φαρμακεία για την προώθηση των γενοσήμων αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση μετά από συμφωνία με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

«Στα φαρμακεία που θα υπερβαίνουν έναν ελάχιστο ποσοστιαίο στόχο χορήγησης γενοσήμων (25% του όγκου των πωλήσεων) θα παρέχονται κλιμακούμενες ποσοστιαίες εκπτώσεις (3% για κάθε 10 ποσοστιαίες μονάδες άνω του 25%) από τις φαρμακευτικές εταιρείες», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια στήριξης του ρόλου του φαρμακείου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) σε συνάντηση χτες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την ηγεσία του Υπ. Υγείας διευκρινίστηκε ότι σε διάταξη που υπάρχει στο προσχέδιο νόμου για την ΠΦΥ τα φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις προαγωγής υγείας και πρόληψης καθώς θα συνιστούν μαζί με τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το τοπικό δίκτυο ΠΦΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.