ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα ισχύσει για τα ΜΗΣΥΦΑ σε S/M και φαρμακεία;

09:50 - 04 Μαϊ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Τι θα ισχύσει για τα ΜΗΣΥΦΑ σε S/M και φαρμακεία;
Σειρά διατάξεων που είτε έχουν περάσει είτε θα προωθηθούν προς υλοποίηση για να υπάρξει ρύθμιση στην αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) παρουσίασε χθες το υπουργείο Υγείας στους φορείς των φαρμακοποιών.

Σημειώνεται ότι με νόμο του 2014 είχε οριστεί πως οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ θα απελευθερωθούν από 1η Ιανουαρίου 2017, αλλά η διαδικασία είχε παγώσει καθώς εκκρεμεί η εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση.

Έτσι σύμφωνα με όσα είπε ο Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με ΥΑ και αφού έχει προηγηθεί γνωμοδότηση από τον ΕΟΦ, θα εκδοθεί χωριστός κατάλογος τιμών ΜΗΣΥΦΑ- εκτός του δελτίου τιμών- με ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης που θα τίθενται υποχρεωτικά επί των συσκευασιών των προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ.

Επίσης οι νοσοκομειακές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ δεν θα αυξηθούν, ενώ ιδρύεται παρατηρητήριο τιμών στον ΕΟΦ.
Σε σχέση με τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία με εξαίρεση τα σκευάσματα που ανήκουν στην κατηγορία των ΓΕΔΙΦΑ και τα οποία αποτελούν μόλις το 13% των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.