ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη για νέο ιατρικό μισθολόγιο

22:41 - 31 Οκτ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Στάση εργασίας προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ώρα 11.00-15.00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντας πλήγμα στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ από το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

«Καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατυμπάνιζε ότι θα έχουμε «μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις». Το ιατρικό μισθολόγιο πλήττει τα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα παραδείγματα που παραθέτει:

-Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από 30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β', 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α' και φτάνουν τα 80-90ευρώ για τους Διευθυντές.

-Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2017 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

-Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.

-Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.