ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήλον της έριδος το Υγεία…. Κύριο

09:09 - 13 Δεκ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Μήλον της έριδος το Υγεία….
Πριν στεγνώσει το μελάνι απ’ όσα γράφαμε προ ολίγων ημερών για το κρεσέντο αγορών στη μετοχή του Υγεία, με τους μεγάλους όγκους που οδήγησαν τον τίτλο σε σχεδόν διπλασιασμό της τιμής του μετά την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης, χθες υπήρξε πληροφόρηση.

Όπως ανακοινώθηκε στο Helex.gr, στο επίσημο site του ελληνικού χρηματιστηρίου, για τους μεγάλους όγκους και τις… μανιασμένες αγορές μετοχών των προηγούμενων ημερών, «ευθύνεται» το fund Dromeus Capital Management, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Μέσω του Dromeus Global Opportunities, έχει κάνει σημαντικές αγορές μετοχών τελευταία, «χτίζοντας» ένα ποσοστό 2,76%. Οι αγορές των μετοχών έγιναν σε εύρος μεταξύ 0,45 και 0,55 ευρώ, ήτοι υψηλότερα από τη δημόσια πρόταση της Γ. Αποστολόπουλος.  

Από τα τέλη Νοεμβρίου και από τις αρχές Δεκεμβρίου και ειδικά στις συνεδριάσεις 5-6-7 και 8 Δεκεμβρίου στη μετοχή του Υγεία πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων μετοχών, που κάθε άλλο παρά σε κινήσεις... retail παρέπεμπαν.

Συνολικά λοιπόν αυτό το fund έχει συγκεντρώσει ποσοστό 2,76%, μερίδιο που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο θεωρείται σε τέτοιο επίπεδο…

Το Dromeus Capital Management είναι ένα επενδυτικό fund που ιδρύθηκε πάνω στη... φωτιά της κρίσης, το 2012, με στόχο να επενδύσει αποκλειστικά στην Ελλάδα, τόσο στα ομόλογα της χώρας, όσο και σε ιδιωτικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Χθες το απόγευμα, σε διευκρινιστική ανακοίνωση, η διοίκηση του Υγεία μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν έχει «καμία σχέση με το «Dromeus Global Opportunities Fund».

Βεβαίως, τα ερωτήματα στην αγορά ασφαλώς και είναι πολλά. Για λογαριασμό τίνος αγοράζει αυτά τα ποσοστά το Dromeus; Μήπως λειτουργεί για λογαριασμό της πλευράς Αποστολόπουλου; Θα υπάρξει κίνηση από το CVC Capital που εσχάτως είναι πάρα πολύ δραστήριο στην Ελλάδα;  

Θυμίζουμε ότι το Υγεία ανήκει κατά 70% στον όμιλο MIG και είναι ένα από τα «διαμάντια» τόσο της εν λόγω εταιρείας, όσο και γενικότερα της ελληνικής αγοράς του κλάδου υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 13 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.