ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κρίση επαναφέρει στη… μόδα τις μασέλες

08:24 - 20 Μαρ 2018 | ΥΓΕΙΑ
Η κρίση επαναφέρει στη… μόδα τις μασέλες
Έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δείχνει πως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους Έλληνες στο να παραμελούν τη στοματική τους υγιεινή, ενώ παράλληλα προκύπτει πως ακριβές εργασίες, όπως τα εμφυτεύματα «εξαφανίζονται» και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «επιστρέφουμε στην… παραδοσιακή μασέλα».

Το υψηλό κόστος των οδοντιατρικών εργασιών και η ανεπάρκεια των δημόσιων δομών -μόνο 650 οδοντίατροι εργάζονται στο Δημόσιο- έχει ως αποτέλεσμα, η οδοντιατρική φροντίδα να περιορίζεται κυρίως στην αποκατάσταση και σπανίως στην πρόληψη, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Ο πρόεδρος της ΕΟΟ επισήμανε ακόμα την έλλειψη προγραμμάτων πρόληψης και οδοντιατρικής φροντίδας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο μικρός αριθμός οδοντιάτρων που στελεχώνει το δημόσιο σύστημα δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού, ενώ η συζήτηση με τον ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων προχωρά αργά.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως ο καρκίνος του στόματος είναι ο όγδοος κατά σειρά συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος και οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος είναι 15 φορές υψηλότερος, όταν συνδυάζεται η κατανάλωση καπνού και αλκοόλ, και οι δύο αυτοί παράγοντες κινδύνου εκτιμάται ότι ευθύνονται για την εμφάνιση του 90% περίπου των καρκίνων του στόματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.