ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων: Είκοσι μια συλλήψεις- Πώς δρούσαν

12:33 - 04 Μαϊ 2018 | ΥΓΕΙΑ
Κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων: Είκοσι μια συλλήψεις- Πώς δρούσαν
Συνολικά 21 συλλήψεις έκανε τελικά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση που αφορά το μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων, στο οποίο εμπλέκονται, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και άλλα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με πούλμαν από τη ΓΑΔΑ στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθούν. Κατηγορούνται για υπεξαίρεση, πλαστή συνταγογράφηση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δράστες διακινούσαν τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ενώ τα κέρδη τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ένα ακριβό αντικαρκινικό φάρμακο αξίας 6.000 ευρώ, μεταπωλούταν σε Σκανδιναβική χώρα σε τιμή που έφθανε και τα 15.000 ευρώ!

Το κύκλωμα, υπεξαιρούσε φάρμακα από δύο νοσοκομεία και τα διακινούσε στο εξωτερικό σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Οι ιδιώτες γιατροί συνεργάζονταν με συναδέλφους τους και νοσηλευτές σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο και έκλεβαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, αξίας 1.000 με 6.000 ευρώ, τα οποία ήταν αγορασμένα από το Δημόσιο.

Μία άλλη μέθοδος για να αποσπούν τα πάνακριβα φάρμακα ήταν με παράνομες συνταγογραφήσεις σε υγιή άτομα, που παρουσιάζονταν ως άρρωστοι στο τελικό στάδιο του καρκίνου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας γιατρών και φαρμακοποιών.

Η Οικονομική Αστυνομία, που πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση από χθες το πρωί, έχει κατασχέσει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και διάφορα χρηματικά ποσά. Η παρουσίαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.