ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταβιβάστηκε στο CVC Capital το θεραπευτήριο Υγεία

15:02 - 09 Νοε 2018 | ΥΓΕΙΑ
Μεταβιβάστηκε στο CVC Capital το θεραπευτήριο Υγεία
Πέρασαν την Παρασκευή τα πακέτα μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου για τη μεταβίβαση του θεραπευτηρίου Υγεία στο διεθνή επενδυτικό όμιλο CVC Capital Partners, μετά τη συμφωνία εξαγοράς που είχε «κλειδώσει» το περασμένο καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά μέσω του Χ.Α. μεταβιβάστηκαν 215.189.466 μετοχές του Υγεία που αντιστοιχούν στο 70,38% του μετοχικού του κεφαλαίου έναντι 0,95 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής να φτάνει στα 204,4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη τόσο για συνολικά τον κλάδο της υγείας στη χώρα μας, όσο και για το μεγαλύτερο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Ελλάδος, το οποίο πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Πλέον, το CVC Capital Partners γίνεται κυρίαρχος «παίκτης», έχοντας κάνει δυναμική είσοδο στον κλάδο υγεία στην Ελλάδα, μέσω της εξαγοράς των νοσοκομείων Metropolitan, Ιασώ General και τώρα του Υγεία.

Θυμίζουμε πως το CVC Capital Partners είναι ένας από τους ισχυρότερους επενδυτικούς οργανισμούς στον κόσμο, καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 80 δισ. δολάρια, έχει παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες. Παράλληλα, έχει σημαντική εξειδίκευση στον κλάδο νοσοκομείων, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Να σημειωθεί πως ο όμιλος Υγεία θεωρείται το κορυφαίο «φιλέτο» της ελληνικής αγοράς, δεδομένου ότι έχει στην ιδιοκτησία του επίσης το Μητέρα, το Μητέρα Παίδων, το μαιευτήριο Λητώ και το Υγεία στα Τίρανα.

Σήμερα η αποτίμηση στο ταμπλό του Χ.Α. για τον όμιλο Υγεία είναι στα 284 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.