ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΑΣΩ: Ράλι, εν μέσω φημών για δημόσια πρόταση

09:25 - 23 Νοε 2018 | ΥΓΕΙΑ
ΙΑΣΩ: Ράλι, εν μέσω φημών για δημόσια πρόταση
Η πώληση του Υγεία στο CVC Capital Partners και μάλιστα με πολύ καλή… αποτίμηση έχει ξυπνήσει τα… αίματα ακόμη περισσότερο στον κλάδο της Υγείας, ο οποίος είναι από τους λίγους που ελκύουν ακόμη σημαντικά διεθνή κεφάλαια.

Χθες, οι φήμες για επικείμενη δημόσια πρόταση στο ΙΑΣΩ, οδήγησε τη μετοχή σε ράλι και μάλιστα με πολύ αυξημένους όγκους, που είχαν να γίνουν πάρα πολύ καιρό!

Υπήρξαν φήμες ότι το αμερικανικό fund Farallon Capital Management, το οποίο έχει δραστηριότητα στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς δανείων της Euromedica, ετοιμάζει δημόσια πρόταση, σαφώς πιο πάνω από την τωρινή τιμή και προς την περιοχή των 1,50 ευρώ.

Η μετοχή έφτασε να ενισχύεται έως και 27,50% με υψηλό ημέρας στα 1,20 ευρώ, ενώ τελικώς έκλεισε στα 1,07 ευρώ με άνοδο 13,59%, διακινώντας όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια, που ήταν και ο μεγαλύτερο όγκος σε όλη την αγορά! Η κεφαλαιοποίηση του ΙΑΣΩ διαμορφώνεται στα 130 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το Farallon Capital Management είχε συμμετάσχει και στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού για το Ερρίκος Ντυνάν, χωρίς τελικώς να υποβάλει προσφορά, δεδομένου ότι το δημόσιο γνωστοποίησε ότι θα εντάξει το θεραπευτήριο στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το ΙΑΣΩ είναι μια πολυμετοχική εταιρεία με μεγάλη διασπορά των μετοχών του σε δεκάδες γιατρούς. Την περασμένη Δευτέρα εκποιήθηκε πακέτο 496.045 μετοχών του ΙΑΣΩ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.