ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα $100 δισ. τα παγκόσμια κέρδη του ιατρικού τουρισμού

12:50 - 28 Δεκ 2018 | ΥΓΕΙΑ
Στα $100 δισ. τα παγκόσμια κέρδη του ιατρικού τουρισμού
Στον υπολογισμό του παγκόσμιου οικονομικού μεγέθους του ιατρικού τουρισμού προχώρησαν οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Αν και ο ιατρικός τουρισμός βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και δεν έχει εξαπλωθεί σε όλε τις χώρες του πλανήτη, το ποσό που συγκεντρώνει είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φθάνει έως και τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός Ασθενείς Χωρίς Σύνορα υποστηρίζει ο όγκος που προκύπτει από τον ιατρικό τουρισμό, κυμαίνεται από 45,5 δις δολάρια έως 72 δις δολάρια, ενώ η Ένωση Τουρισμού Υγείας αναφέρει ότι φθάνει μέχρι και τα 100 δις δολάρια το χρόνο.

 

Οι χώρες που αξιοποιούν αυτό το είδος τουρισμού που ασχολείται με την παροχή φροντίδας στους τουρίστες υγείας, στοχεύουν στην αύξηση του επιπέδου των εισοδημάτων από συνάλλαγμα και κατ' επέκταση στη βελτίωση της θέσης του ισοζυγίου πληρωμών.

 

Με αφορμή την οικονομική σημασία του συγκεκριμένου τύπου τουρισμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), εξέδωσε νέα έκθεση για τον ιατρικό τουρισμό με στόχο αρχικά να καθοριστεί μια συνεκτική αντίληψη για τον ιατρικό τουρισμό και να καθοριστούν και να προσδιοριστούν τα κίνητρα των ταξιδιωτών που αναζητούν υπηρεσίες σχετικές με την υγεία, γεγονός που φανερώνει ότι η εξερεύνηση του συγκεκριμένου τομέα καθίσταται αναγκαία προκειμένου να αξιοποιηθούν ευκαιρίες και να εξελιχθεί σαν τύπος τουρισμού. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.