ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

New year’s resolutions … και στη διατροφή!

19:55 - 10 Ιαν 2019 | ΥΓΕΙΑ
New year’s resolutions … και στη διατροφή!
Οι Αμερικανοί το λένε «New year’s resolutions» αλλά είναι όρος που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες σηματοδοτώντας τους νέους στόχους που θέτουμε με τον ερχομό της νέας χρονιάς. Όποια γλώσσα κι αν μιλά κανείς, η αλλαγή του έτους λειτουργεί σαν μια μορφή αφύπνισης για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και βάζει το άτομο σε μια αισιόδοξη και δημιουργική διάθεση αλλαγής προς το καλύτερο.

Το να θέτουμε στόχους ασφαλώς δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αφού το δύσκολο είναι να τους υλοποιήσουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι οι στόχοι της νέας χρονιάς να πετύχουν αρκεί να τους θέτεις και να τους παρακολουθείς με … ‘SMART’ τρόπο! Βάσει ερευνών, μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες για New year’s resolutions είναι η διατροφή.

Ένας πρώτος στόχος λοιπόν για να προσέξεις περισσότερο τον εαυτό σου με το νέο έτος είναι να βελτιώσεις την καθημερινή σου διατροφή. Εντόπισε ποιες από τις διατροφικές σου συνήθειες είναι λάθος και προσπάθησε να τις αλλάξεις. Όμως, μην πας να τις αλλάξεις όλες μαζί! Υλοποίησε τις αλλαγές μία-μία, ξεκινώντας ιδανικά από εκείνες που μπορείς να πετύχεις πιο εύκολα και να καθιερώσεις. Έπειτα συνέχισε στις επόμενες.

Ιδού ορισμένες απλές ιδέες για να εμπνευστείς:

- Επέλεξε εύκολα ισορροπημένα γεύματα και  μην ξεχνάς ότι το μυστικό της υγιεινής διατροφής είναι η ισορροπία και όχι η στέρηση.

- Απόκτησε τη συνήθεια να τρως κάθε μέρα πρωινό που είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

- Φρόντιζε πάντα να έχεις μαζί σου στη δουλειά υγιεινές επιλογές σνακ για δεκατιανό και μεσημεριανό.

- Πρόσθεσε στη διατροφή σου άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής, λιπαρά ψάρια, και προϊόντα ολικής άλεσης.

- Αύξησε την πρόσληψη φυτικών τροφίμων πλούσιων σε ακόρεστα «καλά» λιπαρά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα φυτικά προϊόντα επάλειψης.

Για να νιώσεις μάλιστα περισσότερη ευεξία, προσπάθησε να εντάξεις την τακτική άσκηση στη ζωή σου αλλά και να αποκτήσεις μια πιο θετική ψυχολογία. Διόλου τυχαία άλλωστε η άσκηση και η θετική ψυχολογία είναι μαζί με την υγιεινή διατροφή οι τρεις δημοφιλέστερες κατηγορίες για New Year’s Resolutions!

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 10 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.