ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά αποτελέσματα της PREVENT για την Σεκουκινουμάμπη της Novartis

11:37 - 30 Οκτ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Θετικά αποτελέσματα της PREVENT για την Σεκουκινουμάμπη της Novartis
Η Novartis, κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στον επαναπροσδιορισμό της ρευματολογίας και της ανοσοδερματολογίας, ανακοίνωσε πρόσφατα νέα θετικά δεδομένα από τη μελέτη PREVENT, στην οποία αξιολογείται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της Σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με αξονική σπονδυλαρθρίτιδα χωρίς ακτινολογικά ευρήματα. Στην συνεχιζόμενη μελέτη φάσης ΙΙΙ επιτεύχθηκε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της ανταπόκρισης ASAS40 την Εβδομάδα 16 και διαπιστώθηκε μεγάλη και κλινικά σημαντική μείωση της ενεργότητας της νόσου σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με Σεκουκινουμάμπηέναντι εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Στο πλαίσιο της μελέτης διαπιστώθηκε ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, εύρημα συμβατό με προηγούμενες κλινικές μελέτες1,,,.

Σύμφωνα με τον ιατρό John Tsai, Επικεφαλής Παγκόσμιας Ανάπτυξης Φαρμάκων και Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος της Novartis, «Αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης που αφορούν την Σεκουκινουμάμπηβασίζονται στην μακροχρόνια εμπειρία μας στην Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα και αποτελούν ένα βήμα προς μια νέα θεραπευτική επιλογή που θα μπορούσε να επιτρέψει στους ασθενείς να ανακουφιστούν πολύ νωρίτερα από τα συμπτώματα της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας. Εφόσον δοθεί έγκριση για την ένδειξη, αυτή θα αποτελέσει την τέταρτη ένδειξη της Σεκουκινουμάμπης.».

Σε μελλοντικά επιστημονικά συνέδρια προγραμματίζεται να παρουσιαστούν λεπτομερή δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά προστίθενται στα υπάρχοντα στοιχεία που υποστηρίζουν την Σεκουκινουμάμπη ως μια ολοκληρωμένη θεραπεία με ταχεία δράση και μακροχρόνια υψηλή αποτελεσματικότητα και υποστηρίζονται από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από περισσότερες από 100 μελέτες για την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα και την ψωριασική νόσο, με περισσότερους από 125.000 ασθενείς παγκοσμίως να έχουν λάβει την θεραπεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.