ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική της Euromedica στη Ρόδο

10:25 - 18 Ιουν 2007 | ΥΓΕΙΑ
Στη δωδεκανησιακή γη, την πατρίδα του Ιπποκράτη τελέσθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου του ομίλου της Euromedica στη Ρόδο παρουσία του υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του δήλωσε σχετικά «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στη χώρα μας, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, αλλά και μια νοσοκομειακή μονάδα με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες», και πρόσθεσε «η νέα ιδιωτική επιχείρηση αναμφίβολα δίνει ώθηση στον κλάδο της υγείας».

Παρών στην εκδήλωση και ο βασικός μέτοχος της Euromedica κ. Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τη μέχρι τώρα συνεργασία και πορεία της κλινικής, κατέληξε λέγοντας «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι σήμερα εγκαινιάσαμε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στην Ευρώπη».

Το νέο νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2006, είναι η τέταρτη μονάδα πανελληνίως και η τρίτη του ομίλου Euromedica  (μετά το ΜΗΤΕΡΑ Κρήτης στο Ηράκλειο και το ΓΕΝΕΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη) που κατασκευάστηκε με βάση τις αυξημένες προδιαγραφές τις οποίες θεσμοθέτησε το Π.Δ. 517/91.


Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της καλύπτουν 12.800 τ.μ., είναι δυναμικότητας 133 κλινών και διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογία σε ιατρικά μηχανήματα καθώς και άριστο ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Επίσης, διαθέτει πληθώρα τμημάτων (παθολογικό, καρδιολογικό, νεφρολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό, μαιευτικό, γυναικολογικό, ουρολογικό, οφθαλμιατρικό), μονάδα εντατικής θεραπείας ενηλίκων, μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας και επειγόντων περιστατικών, καθώς και υπερσύγχρονο απεικονιστικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ η κλινική έχει υπογράψει συμβάσεις με όλα τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία.

Η κλινική έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με διακεκριμένους ιατρούς της Ρόδου, ενώ διακεκριμένοι ιατροί καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως επιστημονικοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της Euromedica στη νέα μονάδα ανέρχεται σε 59%, ενώ το υπόλοιπο 41% ανήκει σε 150 γιατρούς - επιστήμονες.

Αγγελική Σταμέλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.