ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Τι απαντά για τη μετοχική σύνθεση της Euromedica Ανατ. Αττικής

11:18 - 20 Ιουν 2007 | ΥΓΕΙΑ
Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιμένει η διοίκηση της Euromedia προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση του 49% της Euromedica Ανατ. Αττικής που κατέχει ο κ. Ν. Λιακουνάκος και να ολοκληρωθεί η υποχρέωση που έχει αναλάβει προς την εταιρεία.

Η Euromedica έδωσε λεπτομέρειες για το τι έχει συμβεί με το Διαγνωστικό Κέντρο EUROMEDICA Ανατ. Αττικής απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα και συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Κατά την άποψή μας, η οποία στηριζόταν κυρίως στην προηγηθείσα της σύστασης απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε., τον Οκτώβριο του 2006 που έλαβε χώρα η ανακοίνωση, η συμμετοχή της EUROMEDICA Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της «EUROMEDICA Ανατ. Αττικής Α.Ε.» ήταν σύμφωνη με το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του Π.Δ. 84/2001 και επομένως ήταν νόμιμη.

Ωστόσο, η ερμηνευτική προσέγγιση των σχετικών διατάξεων του Π.Δ. 84/2001 εκ μέρους του ΙΣΑ ήταν διαφορετική. Την άποψη αυτή του ΙΣΑ, την πληροφορηθήκαμε μεταγενέστερα, δηλ. μετά την ανακοίνωση της 24/10/2006 και κατόπιν αυτού, προκειμένου να διευκολύνουμε τη σύσταση της εταιρίας, δεν εμμείναμε στην αρχική μας πρόθεση για συμμετοχή της Εταιρίας μας στο μετοχικό κεφάλαιο της «EUROMEDICA Ανατ. Αττικής Α.Ε.». Έτσι, το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσυσταθείσας εταιρίας ανέλαβε, με σύμφωνη γνώμη μας, ο κ. Ν. Λιακουνάκος, καταβάλλοντας το ποσό των 58.800 ευρώ. Μετά τη συμβολαιογραφική σύσταση της νέας εταιρίας και την έγκριση του καταστατικού αυτής από τη Νομαρχία Αν. Αττικής, που έλαβε χώρα στις 30/1/2007, οπότε και ήταν δυνατή η κατάρτιση προσυμφώνου μεταβίβασης μετοχών, ο κ. Ν. Λιακουνάκος ανέλαβε, δια προσυμφώνου, την υποχρέωση να μεταβιβάσει προς την EUROMEDICA Α.Ε. ή σε περίπτωση κωλύματος προς οποιοδήποτε υποδειχθησόμενο από αυτήν φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όλη τη συμμετοχή του (ήτοι 49%) στο μετοχικό κεφάλαιο της «EUROMEDICA Ανατ. Αττικής Α.Ε.» στην τιμή κτήσης των μετοχών αυτών (δηλ. 58.800 ευρώ συνολικά). Η παράλειψη επανόρθωσης της ανακοίνωσης της 24/10/2006, είναι πρόδηλο ότι δεν έγινε εσκεμμένα, αφού η μη επανόρθωση ουδέν όφελος απέφερε στην Εταιρία μας, δοθέντος μάλιστα ότι η νεοσυσταθείσα εταιρία δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα τη λειτουργία της.

Είναι αυτονόητο ότι αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., ενώπιον της οποίας συζητήθηκαν στις 4/5/2007 οι προσφυγές κατά του Π.Δ. 84/2001, δεν είναι δυνατή η εκ μέρους του κ. Ν. Λιακουνάκου υλοποίηση της υποχρέωσης για μεταβίβαση των μετοχών του προς την εταιρία μας.

Ο ιδρυτής - μέτοχος κ. Αντώνης Γκούμας είναι γιατρός αναισθησιολόγος.

Από τις κείμενες διατάξεις προβλέπεται η λειτουργία εξωνοσοκομειακών μονάδων τεχνητού νεφρού και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.