ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εντατική δύο άτομα λόγω της εποχικής γρίπης

20:54 - 02 Ιαν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Στην εντατική δύο άτομα λόγω της εποχικής γρίπης
Αργά αλλά ανοδικά κινείται το κύμα της εποχικής γρίπης σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την τελευταία εβδομάδα του 2019.

Κατά την εβδομάδα από τις 23 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2019 ελέγχθηκαν συνολικά για ιούς γρίπης 42 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία, με τα 4 (9,5%) εξ΄ αυτών να είναι θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α.

Ο απολογισμός Σεπτεμβρίου - Δεκέμβριου

Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Δεκέμβριου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 6 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, ένα εξ αυτών θανατηφόρο, με τους ασθενείς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα περιστατικά αφορούν 4 άνδρες και 2 γυναίκες, με το μικρότερο ηλικιακά να είναι 9 ετών και τον μεγαλύτερο 84 ετών. Σημειώνεται πως στο θανατηφόρο κρούσμα – αφορούσε έναν 61χρονο για τον οποίο ο έλεγχος έδειξε γρίπη τύπου Β.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα και τονίζει για ακόμα μια φορά τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη ιδίως στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, που εμποδίζει τη διασπορά ιών στο περιβάλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.