ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρύο και γιορτές δεν εμπόδισαν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

14:22 - 09 Ιαν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Κρύο και γιορτές δεν εμπόδισαν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται πλέον ο αντικαπνιστικός νόμος, με την ελληνική κοινωνία να συμμορφώνεται σταδιακά με μικρές εξαιρέσεις, όπως φανερώνουν τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την περίοδο των γιορτών.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του 2020 χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» τα στοιχεία που προκύπτουν, καθώς στο 82,2% των περιπτώσεων δεν υπήρξε κάποια παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου. Σημειώνεται ότι συνολικά ελέχθησαν 101 συνολικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια.

«Το πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των συναρμόδιων φορέων υλοποιήθηκε απαρέγκλιτα κατά τη γιορτινή περίοδο με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά παρά τη «χαλαρή» διάθεση των ημερών αυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του θεσμού.

Ωστόσο, παρά τα θετικά στοιχεία 12 άτομα στο διάστημα από 02/01 έως 08/01 παραβίασαν τον αντικαπνιστικό νόμο, ανάβοντας τσιγάρο σε χώρο που απαγορευόταν. Συνολικά για τις παραβάσεις βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 15.200 ευρώ (σε πολίτες & επιχειρήσεις).

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας υπογραμμίζεται ότι ούτε το κρύο δεν έκανε τους πολίτες να παραβούν τον νόμο με παράδειγμα την Άνω Χώρα Ναυπάκτου όπου παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν -5 βαθμοί Κελσίου δεν βρέθηκε ούτε ένας παραβάτης στα 9 καταστήματα που ελέγχθηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.