ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοιτητικός διαγωνισμός για κτιριακές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία

18:05 - 09 Ιαν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Φοιτητικός διαγωνισμός για κτιριακές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία
Συνάντηση εργασίας με τους πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με θέμα την προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή προτάσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ είχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι έξυπνες λύσεις που θα αφορούν στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με ανάλογα γνωστικά αντικείμενα και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των τεχνικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τεχνοκρατών.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στη νέα γενιά των Ελλήνων, τους θέλει εδώ ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, με τη συνδρομή των κορυφαίων Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων και Σχολών της χώρας. Όπως είπε, οι ιδέες και οι προτάσεις που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό θα είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας, με χρηματοδότηση που θα προέρχεται από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κι από συγχρηματοδοτούμενα έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής και οι αντιπρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Σαπουντζάκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.