ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά επαναλειτουργίας η καρδιοχειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Πάτρας

19:57 - 13 Ιαν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Σε τροχιά επαναλειτουργίας η καρδιοχειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Πάτρας
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Γενικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας.

Η λειτουργία της κλινικής είχε βρεθεί στο προσκήνιο τον περασμένο Οκτώβριο, όταν μια 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέληξε μετά από οξύ καρδιολογικό πρόβλημα που χρειαζόταν άμεση καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση, που δεν μπορούσε όμως να παρασχεθεί στην Πάτρα καθώς το καρδιοχειρουργικό ήταν κλειστό και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την μείζονα παθογένεια με την κλειστή καρδιοχειρουργική κλινική στοχεύει να αντιμετωπίσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί λίγες μέρες μετά τον θάνατο της 52χρονης. Είχε προαναγγείλει, για την ακρίβεια, την προκήρυξη θέσης διευθυντή, την οποία και θα αναλάβει ο καθηγητής, κ. Νίκος Χαροκόπος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας στη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχουν δρομολογήσει μια σειρά από διαδικασίες που αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα στη λειτουργία της κλινικής. Για την ακρίβεια, στην πλήρη λειτουργία, και με την αντιμετώπιση καρδιοχειρουργικών συμβάντων, εκτός από τα θωρακοχειρουργικά που αντιμετωπίζονται κανονικά

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας σύσκεψη με θέμα την επαναλειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και ο νέος διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Νίκος Χαροκόπος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.