ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Υγείας- ΠΦΣ για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους

11:17 - 04 Φεβ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Υγείας- ΠΦΣ για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή του μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία.

Την υπογραφή γνωστοποίησε την Δευτέρα, η διοίκηση του ΠΦΣ στα μέλη του, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίαςαφορά το χρόνο της δωρεάν διάθεσης ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία, που θα είναι ένα έτος και δεν θα ξεπερνά τα 40 σκευάσματα-χάπια που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς και σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πριν την ολοκλήρωση του ενός έτους και εφόσον έχει γίνει επεξεργασία των δεδομένων που θα έχουν προκύψει από την δωρεάν διάθεση, τα συμβαλλόμενα μέρη πρόκειται, όπως μεταδίδει το iatronet.gr, να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου να οριστεί η επιστημονική αμοιβή των φαρμακοποιών για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς και άλλα ζητήματα, όπως και το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ΦΥΚ που διατίθενται.

Επιπλέον, ο ΠΦΣ αποφάσισε τη Δευτέρα να προχωρήσει η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου ο κάθε σύλλογος θα αναφέρει το σύνολο των ελλείψεων. Τη συλλογή των στοιχείων και την επεξεργασία θα την έχει ο ΠΦΣ, ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τα προωθεί στον ΕΟΦ.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της συλλογικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.