ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραστική μείωση τιμών για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C

13:03 - 11 Φεβ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Δραστική μείωση τιμών για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα, καθώς επιτεύχθηκε σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η προηγούμενη Επιτροπή.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία, θέτοντάς τη σε νέες βάσεις και την επανεκκίνηση για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συμφωνήθηκε, επίσης, η αναδρομική ισχύς της εν λόγω συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν σημαντικότατες εκπτώσεις, πέραν των προκαθορισμένων, clawback και rebate και η μείωση του κόστους για το 2ο εξάμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι στην παλαιά σύμβαση δαπανήθηκαν 42 εκατ. ευρώ για 3.500 ασθενείς.

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε το 2016 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την εξάλειψή της ηπατίτιδας C μέχρι το 2030. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις επόμενες κινήσεις, αφού μέχρι το 2021 πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου το ποσοστό των επίσημα διαγνωσμένων ασθενών να φτάσει στο 40%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.