ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΗΤΕΡΑ- «Αρεταίειο»: Μια νεωτεριστική σύμπραξη δημόσιου- ιδιωτικού τομέα

15:10 - 12 Φεβ 2020 | ΥΓΕΙΑ
ΜΗΤΕΡΑ- «Αρεταίειο»: Μια νεωτεριστική σύμπραξη δημόσιου- ιδιωτικού τομέα
Τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών διαδραστικών σεμιναρίων Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την εκπαίδευση νέων ιατρών, ανακοίνωσαν το ΜΗΤΕΡΑ και η Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους.

Στόχος τους η εξειδίκευση και εξοικείωση των νέων ιατρών, ειδικευμένων στο αντικείμενό τους, με τις νεότερες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, εντός του 2020, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών ημερών:

- Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική & Επεμβατική Υστεροσκόπηση», όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε όλο το φάσμα της υστεροσκοπικής χειρουργικής με ζωντανή συμμετοχή σε υστεροσκοπικά χειρουργεία, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ειδικών.

- To δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Σεμινάριο Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου», θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη «Σουηδική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία», τη «Σουηδική Ένωση Μαιών» και τη «Σουηδική Νεογνολογική Εταιρεία».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, τόνισε ότι «Το ΜΗΤΕΡΑ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει σημαντική έρευνα και επιστημονική δραστηριότητα, και ήδη από το 2011, οργανώνει προγράμματα μετεκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης νέων ιατρών στις τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία».

«Το ΜΗΤΕΡΑ», όπως είπε, «είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο, που ενώνει τις δυνάμεις του με ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας το “Αρεταίειο”, στο πλαίσιο μιας νεωτεριστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση των νέων ιατρών».

Ακόμα, ευχήθηκε «η συνεργασία να αυξηθεί τόσο σε όγκο, όσο και σε ποιότητα και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Υγεία, επισήμανε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική ημέρα, διότι αυτό που κάνουμε ξεπερνά την κλασική έννοια σύμπραξης ιδιωτικού – δημοσίου».

Μίλησε για την ανάγκη να ξεπεραστούν οι «αγκυλώσεις» του παρελθόντος, ως προς το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και τόνισε ότι «το πανεπιστήμιο έχει τα επιστημονικά εφόδια, εμείς προσφέρουμε τα υλικά.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα αυτή η συνεργασία που «ξεκινά να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το 2021».

Από την πλευρά του, ο κ. Νικόλαος Φ. Βλάχος,  Διευθυντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αρεταίειον» Νοσοκομείο, σημείωσε ότι «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη συνεργασία της Κλινικής μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με σκοπό την οργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους συναδέλφους».

Χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως κάτι «συνηθισμένο» για τις χώρες του εξωτερικού, που έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό «τη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων παροχών υγείας».

Για τη βασική ιδέα της συνεργασίας, υπογράμμισε ότι βασίστηκε «στη γνώση, στην εμπειρία και στην αγάπη για την εκπαίδευση, την οποία μπορούμε να προσφέρουμε. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει την απαρχή ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στην Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική και τον ιδιωτικό τομέα για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε πρακτικά ζητήματα της ειδικότητας μας».

Τέλος, ο κ. Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος της Εφορείας του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, εστίασε στην ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασίες να προχωρούν ακόμα παραπέρα, αναφερόμενος στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του νοσοκομείου μέσω της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 13 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.