ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισφράγιση της στρατηγικής συνεργασίας με τον γερμανικό όμιλο υγείας Asklepios με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στο Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. σε 30,73%

15:51 - 29 Ιουν 2007 | ΥΓΕΙΑ

Ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας στην Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη Ιατρικό Αθηνών και ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας σε όλη την Ευρώπη Asklepios, αποφάσισαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία και τη στρατηγική τους σύμπραξη προκειμένου να προχωρήσουν με άμεσα βήματα στη περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της πρώτης στον κλάδο στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη.
Όπως είχε επισημανθεί και σε πρότερη ανακοίνωση, στους βασικούς στόχους της συνεργασίας περιλαμβάνεται: η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα, η είσοδος σε νέους εξειδικευμένους κλάδους, η αξιοποίηση των ιδιόκτητων οικοπεδικών εκτάσεων σε Παιανία και Θεσσαλονίκη, η πιθανή εξαγορά ομοειδών μονάδων του κλάδου αλλά και η επιτάχυνση της επέκτασης στο εξωτερικό.
Ανάμεσα στις βασικές επιδιώξεις της συνεργασίας είναι η δημιουργία συνεργιών και η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας του Γερμανικού ομίλου πάνω σε ζητήματα βελτιστοποίησης του κόστους, στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, καθώς και σε ζητήματα ΣΔΙΤ και αποκρατικοποιήσεων.
Η εμβάθυνση της συνεργασίας με την Αsklepios αποτελεί αντίστοιχα δέσμευση από πλευράς της για την επιτάχυνση του χρόνου υλοποίησης των ως άνω. Παράλληλα αποτελεί και επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας που υπήρξε τους προηγούμενους μήνες, επιβεβαίωση των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών καθώς και εμπιστοσύνη στη διοίκηση και τα στελέχη της.
Στις αρχές του φθινοπώρου η εταιρία αναμένεται να είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το νέο της business plan, καθώς και τα επιμέρους projects που το απαρτίζουν.
Η οικογένεια Γ. Αποστολόπουλου διατηρεί το μεγαλύτερο μετοχικό πακέτο της εταιρίας το οποίο είναι της τάξεως του 33,34%. Η εταιρία θα διοικείται από 5μελές διοικητικό συμβούλιο με 3 μέλη της οικογένειας Γ. Αποστολόπουλου συμπεριλαμβανομένων των θέσεων Προέδρου Δ.Σ (Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος) και Διευθύνοντος Συμβούλου (Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος) και 2 μέλη της Asklepios.
Η συμμετοχή των στρατηγικών εταίρων (οικ. Γ. Αποστολόπουλου - Asklepios) στην εταιρεία θα είναι μακροχρόνια και σταθερή με στόχο να ελέγχει πάντα κατ? ελάχιστο το 66,67% του μετοχικού της κεφαλαίου ισομερώς.
Υπενθυμίζεται ότι η Asklepios Kliniken GmbH διαθέτει σήμερα 100 νοσοκομεία (94 στη Γερμανία και 6 στην Αμερική), καθώς και δραστηριότητες σε Κίνα, Ρωσία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.