ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικό : Αυξάνει τη συμμετοχή του ο όμιλος Asklepios

15:49 - 29 Ιουν 2007 | ΥΓΕΙΑ
Ενδυναμώνει τη θέση του στην αγορά της Ελλάδας ο όμιλος υγείας Asklepios με την αύξηση της συμμετοχής του στο Ιατρικό Αθηνών στο 30,73%.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης,  στις αρχές του φθινοπώρου η εταιρία αναμένεται να είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το νέο της business plan, καθώς και τα επιμέρους projects που το απαρτίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γ. Αποστολόπουλου διατηρεί το μεγαλύτερο μετοχικό πακέτο της εταιρίας το οποίο είναι της τάξεως του 33,34%.

Η εταιρία θα διοικείται από 5μελές διοικητικό συμβούλιο με 3 μέλη της οικογένειας Γ. Αποστολόπουλου συμπεριλαμβανομένων των θέσεων Προέδρου Δ.Σ (Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος) και Διευθύνοντος Συμβούλου (Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος) και 2 μέλη της Asklepios.

Η συμμετοχή των στρατηγικών εταίρων (οικ. Γ. Αποστολόπουλου - Asklepios) στην εταιρεία θα είναι μακροχρόνια και σταθερή με στόχο να ελέγχει πάντα κατ’ ελάχιστο το 66,67% του μετοχικού της κεφαλαίου ισομερώς.

Όπως είχε επισημανθεί και σε πρότερη ανακοίνωση, στους βασικούς στόχους της συνεργασίας περιλαμβάνεται: η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα, η είσοδος σε νέους εξειδικευμένους κλάδους, η αξιοποίηση των ιδιόκτητων οικοπεδικών εκτάσεων σε Παιανία και Θεσσαλονίκη, η πιθανή εξαγορά ομοειδών μονάδων του κλάδου αλλά και η επιτάχυνση της επέκτασης στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στις βασικές επιδιώξεις της συνεργασίας είναι η δημιουργία συνεργιών και η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας του Γερμανικού ομίλου πάνω σε ζητήματα βελτιστοποίησης του κόστους, στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, καθώς και σε ζητήματα ΣΔΙΤ και αποκρατικοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Asklepios Kliniken GmbH διαθέτει σήμερα 100 νοσοκομεία (94 στη Γερμανία και 6 στην Αμερική), καθώς και δραστηριότητες σε Κίνα, Ρωσία, Πολωνία και Πορτογαλία.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.