ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου

19:30 - 29 Ιουν 2007 | ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των υπ? αριθμ. 5/204/2000 όπως ισχύει και 3/347/2005 Αποφάσεων του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της, η Εταιρεία ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα εξής:
1. H Εταιρεία θα προβεί σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους ευρώ 60,1 εκ., πενταετούς διάρκειας και με σταθερό επιτόκιο 3,6% και αρχική τιμή μετατροπής ευρώ 10,36 ανά μετοχή (εφεξής, οι "Ομολογίες").
2. Από τις άνω Ομολογίες, η θυγατρική της Εταιρείας, Euromedica Finance 1 S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο, θα αποκτήσει Oμολογίες αξίας εξήντα εκατομμυρίων Ευρώ (ευρώ 60.000.000) με προσόδους που θα προέλθουν από την ταυτόχρονη έκδοση ανταλλάξιμων ομολογιών (εφεξής, οι "Ανταλλάξιμες Ομολογίες") συνολικού ύψους ευρώ 60 εκ., πενταετούς διάρκειας και με σταθερό επιτόκιο 3,6%. Η καταβολή κεφαλαίου και τόκων για τις Ανταλλάξιμες Ομολογίες θα είναι εγγυημένη από την Εταιρεία.
3. Οι Ανταλλάξιμες Ομολογίες, εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα ανταλλαγής, θα μετατρέπονται σε Ομολογίες οι οποίες, με τη σειρά τους, θα μετατρέπονται σε μετοχές της Εταιρείας.
4. Οι Ανταλλάξιμες Ομολογίες θα αποκτηθούν αρχικά από επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η CQS (UK) LLP. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η διεθνής επενδυτική τράπεζα Lazard ενήργησε ως σύμβουλος της Εταιρείας.
5. Η CQS (UK) LLP είναι διεθνής (Global) διαχειριστής κεφαλαίων που ιδρύθηκε το 1999 και διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια απόλυτης απόδοσης και πλήρους αντιστάθμισης κινδύνου. Την 01.06.07 η CQS (UK) LLP είχε υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους US$ 7,0 δις., διαθέτει δε εποπτευόμενα επενδυτικά γραφεία στο Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ και παρουσία στα Channel Islands, Cayman Islands και την Ελβετία.
6. Τα ανωτέρω ζητήματα θα τεθούν προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η οποία έχει συγκληθεί για τις 30 Ιουνίου 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.