ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Επιστρατεύονται 500 Κινητές Μονάδες Υγείας- Ξεκινούν τα τεστ κατ’οίκον

17:13 - 07 Απρ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Επιστρατεύονται 500 Κινητές Μονάδες Υγείας- Ξεκινούν τα τεστ κατ’οίκον
Το υπουργείο Υγείας προχωρά στην σύσταση Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού, μέσω της υλοποίησης της πράξης "Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID- 19».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ΦΕΚ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναλαμβάνει την συγκρότηση και λειτουργία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού. Το φυσικό αντικείμενο της εν λόγω πράξης ειδικότερα, αφορά σε:

α) Δημιουργία και λειτουργία 500 ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID-19 κατ΄οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

β) Μίσθωση έως 500 οχημάτων και προμήθεια καυσίμων για τις μετακινήσεις των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

γ) Προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

δ) Προμήθεια και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

ε) Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των ΚΟΜΥ, Ειδικού Σκοπού.

στ) Εκπαίδευση δύο χιλιάδων νέων επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και χιλίων μελών ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

ζ) Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για τους σκοπούς των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό εκατό νέων στελεχών, το οποίο θα εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 07 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.