ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλάδος Υγείας: Αναμένεται συσσώρευση λέει η P&K

10:37 - 09 Ιουλ 2007 | ΥΓΕΙΑ
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου υγείας που καλύπτει η P&K και συγκεκριμένα ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων ήταν ανώτερος των προβλέψεων. Η P&K σε έκθεσή της για τον κλάδο με τίτλο «κινήσεις συσσώρευσης ενόψει» τονίζει πως οι αρχικές της εκτιμήσεις για διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης επιβεβαιώθηκαν και γι΄ αυτό το λόγο διατηρεί τη θετική της στάση.

Το Ιατρικό Αθηνών και το ΙΑΣΩ εμφάνισαν ισχυρή αύξηση πωλήσεων και οργανικής ανάπτυξης κατά 19,2% και 16,1% αντίστοιχα, ενώ η Euromedica αύξησε τις πωλήσεις της κατά 35,8% κυρίως λόγω προσθήκης νέων μονάδων.

Οι επόμενοι καταλύτες φαίνεται να είναι η συγκέντρωση στον κλάδο και η αναζωογόνηση του ανταγωνισμού μέσα από προσέλκυση γιατρών από τις εταιρείες. Η ΑΧΕ για το Ιατρικό Αθηνών διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 6,20 ευρώ.

Για το ΙΑΣΩ δίνει σύσταση ίσης απόδοσης, καθώς λόγω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής στην εταιρεία από τη Euromedica η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε σημαντικά. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως μία πιθανή συγχώνευση με τη Euromedica μπορεί να φέρει περαιτέρω άνοδο στη μετοχή. Η τιμή στόχος έχει τεθεί υπό αναθεώρηση.

Τέλος για τη Euromedica δίνει τιμή στόχο τα 7,90 ευρώ και σύσταση ίσης απόδοσης. Η ΑΧΕ σημειώνει πως θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της μόλις δεν πετυχημένη κίνηση εξαγοράς ή συγχώνευσης.

Η μετοχή του Ιατρικού διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007 19 φορές, του ΙΑΣΩ 30,6 φορές και της Euromedica 29,5 φορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.