ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Σύσταση για μάσκα-test 48 ωρών στους ταξιδιώτες από Κίνα

23:38 - 04 Ιαν 2023 | ΥΓΕΙΑ
ΕΕ: Σύσταση για μάσκα-test 48 ωρών στους ταξιδιώτες από Κίνα
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προσέγγισης της έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η σουηδική προεδρία ανακοίνωσε ότι συνίσταται στα κράτη μέλη να συμπληρώσουν το μέτρο αυτό με την πραγματοποίηση τυχαίων ελέγχων σε επιβάτες από την Κίνα και τον έλεγχο επίσης των λυμάτων. 

Συνίσταται επίσης να φορούν μάσκα όλοι οι επιβάτες σε πτήσεις από και προς την Κίνα.

Η σύσταση του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων ευθυγραμμίζεται με αυτήν της Κομισιόν.  Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να εξετάσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα στις 23 Ιανουαρίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορονοϊό η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας test για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

«Η ενότητα της ΕΕ παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID» τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι «η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ συνέκλινε σε δράση» που περιλαμβάνει:

  • Test πριν από την αναχώρηση για ταξιδιώτες από την Κίνα
  • Ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων
  • Αυξημένη εσωτερική επιτήρηση

«Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων)» συμπλήρωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.