ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google ετοιμάζει επίθεση στο Microsoft Office

00:05 - 04 Ιουν 2013 | Τεχνολογία
Η Google ετοιμάζει επίθεση στο Microsoft Office
Η εταιρεία κολοσσός της τεχνολογίας, η Google, σκοπεύει να ‘κοντράρει’ τη Microsoft και πιο συγκεκριμένα το δημοφιλές πρόγραμμα Office.

Η εναλλακτική της Google για το Microsoft Office, το Google Apps, είχε πάντα το αρνητικό ότι έχει μια ‘απλά καλή’ συμβατότητα, ικανοποιητική για τα περισσότερα έγγραφα, αλλά όχι αρκετή για μερικές λειτουργίες του Office.

 

Για να καλύψει αυτό το κενό, η Google, θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του πρόσφατου QuickOffice, το οποίο έχει περισσότερη συμβατότητα με το Microsoft Office από το ίδιο το Google Apps.

 

Το QuickOffice χρησιμοποιεί το ίδιο είδος αρχείου με το Office (.docx), και αν η Google αποκτήσει αυτή τη συμβατότητα, τότε θα ‘χτυπήσει’ τον κολοσσό της Microsoft. Οι πηγές λένε ότι η Google δεν στοχεύει να επιτεθεί στο πρόγραμμα Microsoft Office για τα PC, αλλά στη διαδικτυακή μορφή του. Επίσης είναι αισιόδοξοι πως η Microsoft δεν θα μπορέσει να αντισταθεί με νομικά σε αυτή την κίνηση.

 

Όπως παρατηρείται, αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα της ‘κόντρας’ μεταξύ Microsoft και Google, που αποκτά όλο και αυξανόμενη ένταση σε πολλά επίπεδα.

 

Η Microsoft μπορεί να έχει δίκιο για το γεγονός ότι το Google Apps και το QuickOffice δεν προφέρουν όλες τις λειτουργίες του Office, αλλά έρχονται ‘κοντά’, και το ‘κοντά’ αποτελεί το σημείο πώλησης πίσω από τα Apps. Το QuickOffice φαίνεται ότι μπορεί να καλύψει αυτή την αδυναμία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.