ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς χάθηκε η εταιρική κουλτούρα που έκανε διάσημη την Google

19:07 - 18 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Πώς χάθηκε η εταιρική κουλτούρα που έκανε διάσημη την Google
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Δευτέρα.
  1. Αυτή την εβδομάδα η Apple ανοίγει ξανά 25 από τα καταστήματά της στις ΗΠΑ και 12 στον Καναδά, αναφέρει το Bloomberg. Τα άτομα που πηγαίνουν στα καταστήματα της Apple θα ελέγχονται ως προς την θερμοκρασία τους στην πόρτα και θα τους παρέχεται μάσκα
  1. Η Uber αναμένεται να ξεκινήσει έναν άλλο γύρο απολύσεων από σήμερα, Δευτέρα, μειώνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας λίγες μόνο εβδομάδες μετά την απόλυση του 14% του εργατικού δυναμικού της. Μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα είπε στο Business Insider ότι χιλιάδες περισσότεροι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους.
  1. Οι λήψεις του Google Meet αυξήθηκαν από 5 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια από τον Μάρτιο, αναφέρει το Android Police. Η Google λάνσαρε την premium έκδοση της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης, Google Meet, τον περασμένο μήνα.
  1. Η Κίνα επιτίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σταματήσει την «παράλογη καταστολή» της Huawei και άλλων κινεζικών επιχειρήσεων. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές να υπονοούν ότι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την εμπορική συμφωνία που έληξε τον εμπορικό πόλεμο των 18 μηνών.
  1. Ένα cybergang που την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε δεδομένα σχετικά με τη Lady Gaga απειλεί τώρα να διαρρεύσει τα δεδομένα του προέδρου Trump. Οι χάκερς την Πέμπτη δημοσίευσαν χιλιάδες νομικά έγγραφα της Lady Gaga, απαιτώντας λύτρα 42 εκατομμυρίων δολαρίων από το δικηγορικό της γραφείο, το οποίο παραβιάστηκε.
  1. Η Amazon μοιράζει μπλουζάκια «Ευχαριστώ» στους εργάτες της αποθήκης. Ένας εργαζόμενος στην Ιντιάνα μοιράστηκε μια εικόνα του πουκάμισου που έλαβε, το οποίο γράφει μπροστά «Ευχαριστώ» και στο πίσω μέρος «Together, we'll deliver».
  1. Η αστυνομία στην Κίνα, το Ντουμπάι και την Ιταλία χρησιμοποιεί κράνη παρακολούθησης για να ανιχνεύσει τους ανθρώπους για πυρετό COVID-19 καθώς περνούν. Τα κράνη κατασκευάζονται από την κινεζική εταιρεία KC Wearable και χρησιμοποιούν θερμική απεικόνιση για να λαμβάνουν τις θερμοκρασίες των ανθρώπων σε απόσταση περίπου δύο μέτρων.
  1. Οι υπάλληλοι της Google λένε ότι η εταιρική κουλτούρα που την έκανε διάσημη σχεδόν εξαφανίστηκε, καθώς συνεχίζει να είναι λιγότερο διαφανής και πιο «εταιρική». Ένας βετεράνος υπάλληλος είπε στο Business Insider ότι «Υπήρχε αυτή η αίσθηση ότι ήμασταν όλοι στην ίδια ομάδα [...]. Δεν λέω ότι δεν αισθανόμαστε έτσι, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουμε με περισσότερα από 100.000 άτομα».
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, αποκάλυψε πού έχει δωρίσει περισσότερα 87 εκατομμύρια δολάρια από το υποσχεθέν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση του COVID-19. Οι δωρεές του Dorsey προσφέρθηκαν για τη διακοπή της ενδοοικογενειακής βίας, έως την παροχή ίσης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τους μαθητές.
  1. Ο Elon Musk έγραψε σε ένα tweet «πάρτε το κόκκινο χάπι». Το «κόκκινο χάπι» είναι ένας κοινός όρος στο Διαδίκτυο για ένα άτομο που μετατοπίζει τις πολιτικές του απόψεις προς τα δεξιά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.