ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια είναι η πιο πολύτιμη startup στην Ευρώπη

13:50 - 12 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Ποια είναι η πιο πολύτιμη startup στην Ευρώπη
Το πρακτορείο Bloomberg "χρίζει" την Checkout.com ως τη μεγαλύτερη startup στην Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών πληρωμών και η αξία της πλέον υπολογίζεται στα 15 δισ δολάρια.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Checkout.com, συγκέντρωσε κεφάλαια από τον επενδυτή «Tiger Global Management», που σχεδόν τριπλασίασαν την αξία της.

H Checkout.com επωφελήθηκε αρκετά από την πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στο 2020. Η εταιρεία επεξεργάζεται τις πληρωμές για εταιρείες όπως η Pizza Hut, η Coinbase και η σουηδική Klarna.

Η αξία της εταιρείας ήταν στα 5,5 δισ. δολάρια, αλλά μετά τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία είναι πλέον η 11η πιο πολύτιμη startup στον κόσμο.

Βασική ανταγωνίστρια της Checkout.com είναι η Adyen, η οποία είναι εισηγμένη ήδη από το 2018. Ο Pousaz έχει δηλώσει πάντως ότι η δραστηριότητα των δύο εταιρειών διαφέρει, καθώς η Checkout.com ασχολείται αποκλειστικά με διαδικτυακές ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ η Adyen διαχειρίζεται και πληρωμές σε φυσικά καταστήματα.

Ο επικεφαλής της Checkout.com έχει δηλώσει επίσης ότι δεν στοχεύει σε είσοδο της εταιρείας του στο χρηματιστήριο εντός του 2021. Μολονότι μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) το 2022 είναι πιθανή, "δεν υπάρχει πίεση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο", έχει ξεκαθαρίσει.

Περίπου η μισή δραστηριότητα της Checkout.com λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, ενώ εξετάζει την επέκτασή της και στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, πως αντίστοιχη εταιρεία είναι και η Paypal, μία από τις πρώτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Elon Musk, που είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία να φτάνει τα 189.7 δισ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.