ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple καθυστερεί το σχέδιο σκαναρίσματος iPhone για παιδική πορνογραφία

19:31 - 07 Σεπ 2021 | Τεχνολογία
Η Apple καθυστερεί το σχέδιο σκαναρίσματος iPhone για παιδική πορνογραφία
Η Apple θα καθυστερήσει τα σχέδιά της να παρουσιάσει τεχνολογία ανίχνευσης, η οποία θα σκάναρει τα iPhone των Αμερικάνων χρηστών για υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Πήρε αυτή την απόφαση μετά από εκτεταμένη κριτική από διάφορες οργανώσεις για τα ατομικά δικαιώματα, οι οποίες ανησυχούσαν ότι η παρακολούθηση στις συσκευές είναι επικίνδυνη.

Η Apple είπε ότι έχει ακούσει τα άσχημα σχόλια και επανεξετάζει την απόφασή της.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση στο σύστημα από απολυταρχικές πολιτείες.

Η τεχνολογία NeuralHash θα σκάναρε φωτογραφίες ακριβώς πριν μεταφερθούν στο iCloud. Μετά θα τις συνέκρινε και θα τις ταίριαζε με γνωστό υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, σε μία βάση δεδομένων που διατηρεί το Εθνικό Κέντρο Χαμένων και Εκμεταλλευμένων Παιδιών.

Αν βρισκόταν ένα ταίριασμα τότε θα επανεξεταζόταν από ανθρώπους και αν χρειαζόταν θα απενεργοποιούσαν τον λογαριασμό του χρήστη και θα το κατήγγειλαν στις αρχές επιβολής του νόμου.

Αρχικά, η Apple σχεδιάζε να θέσει σε λειτουργία το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στο 2021. Άλλαξε όμως απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της της εταιρεία αναφέρει:  “Τον περασμένο μήνα ανακοινώσαμε τα σχέδια μας για χαρακτηριστικά που στόχευαν να προστατέψουν τα παιδιά από ανθρώπους που χρησιμοποιούν επικοινωνιακούς μηχανισμούς για να τα προσβάλουν και να τα εκμεταλλευτούν, και να περιορίσουμε την εξάπλωση υλικού παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κατόπιν σχολίων από πελάτες μας, από ομάδες υποστήριξης, ερευνητές και άλλους, αποφασίσαμε να πάρουμε επιπλέον χρόνο στους επόμενους μήνες για να συλλέξουμε δεδομένα και να βελτιώσουμε πριν κυκλοφορήσουμε αυτά τα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας των παιδιών”.

Οι υποστηρικτές της ασφάλειας, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η τεχνολογία μπορεί να επεκταθεί και να χρησιμοποιηθεί από απολυταρχικές κυβερνήσεις για να κατασκοπεύσουν τους πολίτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.