ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κατασκευαστές τσιπ χρίζονται «νικητές» καθώς το metaverse απογειώνεται

11:55 - 13 Ιαν 2022 | Τεχνολογία
Οι κατασκευαστές τσιπ χρίζονται «νικητές» καθώς το metaverse απογειώνεται
Το metaverse, το οποίο απαιτεί τεράστια ποσότητα υπολογιστικής ισχύος, πρόκειται να ωφελήσει τους παγκόσμιους κατασκευαστές τσιπ.

H επόμενη γενιά του Διαδικτύου, το metaverse αναφέρεται ευρέως σε έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μέσω τρισδιάστατων avatar που μπορούν να ελεγχθούν μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας όπως το Oculus.

Μέσω του metaverse, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε εικονικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, εικονικές συναυλίες ή ζωντανά αθλήματα.

Το metaverse τράβηξε μεγάλη προσοχή πέρυσι, όταν ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ότι άλλαζε το όνομά του σε Meta τον Οκτώβριο.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα ωφεληθούν καθώς αναδύονται οι τεχνολογίες που σχετίζονται με αυτόν τον εικονικό κόσμο, είπαν οι αναλυτές.

«Οι νικητές του metaverse είναι πραγματικά οι εταιρείες τεχνολογίας», είπε ο Chief Investment Officer της DBS Bank, Hou Wey Fook, στο «Squawk Box Asia» του CNBC τη Δευτέρα. Οι εταιρείες ημιαγωγών θα ήταν ξεκάθαρα ωφελούμενοι, καθώς το μετασύμπαν θα χρειαστεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ, είπε.

Ωστόσο, τα οφέλη για τους κατασκευαστές τσιπ θα είναι πολύ μεγαλύτερα, δήλωσε ο Morningstar σε έκθεση την περασμένη εβδομάδα.

«Δεδομένου ότι πολλές από τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο metaverse περιλαμβάνουν επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο τεράστιας ποσότητας δεδομένων, αυτό θα απαιτήσει από τα εμπλεκόμενα τσιπ να χρησιμοποιούν προηγμένους κόμβους διεργασιών που είναι διαθέσιμοι μόνο σε TSMC, Samsung και Intel», ανέφερε.

Τα μικρότερα χυτήρια όπως η United Microelectronics Corporation, η SMIC και η GlobalFoundries μπορούν να επωφεληθούν μόνο από τα τμήματα χαμηλότερης αξίας της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως η διαχείριση ενέργειας και τα προγράμματα οδήγησης οθόνης, δήλωσε η Morningstar.

Πέρυσι, οι μετοχές της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά 125% λόγω των ελπίδων μετατροπής. Ο Jim Cramer του CNBC επέλεξε τη Nvidia ως μία από τις τέσσερις βασικές μετοχές που πρέπει να αγοράσουν οι επενδυτές εάν θέλουν να στοιχηματίσουν στην επιτυχία του metaverse.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.