ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητά τηλέφωνα: Πόσες ώρες την ημέρα ενδείκνυται να τα χρησιμοποιούμε

19:53 - 23 Απρ 2022 | Τεχνολογία
Κινητά τηλέφωνα: Πόσες ώρες την ημέρα ενδείκνυται να τα χρησιμοποιούμε
Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά μελέτες δείχνουν ότι η πολύωρη χρήση του συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Ανάμεσά τους είναι η παχυσαρκία, οι πόνοι στον αυχένα, η κακή απόδοση στην επαγγελματική ή άλλη δραστηριότητα που ασκεί ο χρήστης τους και η ανάπτυξη συμπεριφορών εξάρτησης με την συσκευή.

Έρευνα που έγινε προσφάτως από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ruhr Bochum στη Γερμανία κατέληξε στον αριθμό των ωρών που ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ημερησίως.

Οι ερευνητές δημιούργησαν τρεις ομάδες εθελοντών. Τα μέλη της μίας ομάδας έβαλαν στο συρτάρι το κινητό τους τηλέφωνο για μια εβδομάδα, τα μέλη της δεύτερης το χρησιμοποιούσαν το πολύ για μια ώρα τη μέρα, ενώ τα μέλη της τρίτης ομάδας συνέχισαν να χρησιμοποιούν κανονικά το κινητό τους τηλέφωνο όπως και όσο το κάνουν κάθε μέρα.

Στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μείωση του χρόνου ενασχόλησης με το κινητό τηλέφωνο σε συνολικά μια ώρα ημερησίως μειώνει σημαντικά το άγχος των χρηστών, βελτιώνει σημαντικά την ψυχική τους διάθεση, τους κάνει πιο χαρούμενους, με περισσότερη θέληση για να ζήσουν καλύτερα, να αρχίζουν να ασκούνται σωματικά και άλλα.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο εκείνοι που σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όσο και εκείνοι που το χρησιμοποιούσαν μια ώρα ημερησίως είχαν ιδιαίτερα ευεργετικές συνέπειες στη ζωή τους, αλλά διαπιστώθηκε ότι τα οφέλη αυτά διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνους που σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν» αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.