ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο επικεφαλής του Instagram σε αποστολή να... αναχαιτίσει το TikTok

18:45 - 02 Αυγ 2022 | Τεχνολογία
Ο επικεφαλής του Instagram σε αποστολή να... αναχαιτίσει το TikTok
Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri μετακομίζει από το Σαν Φρανσίσκο στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της μητρικής εταιρείας Meta να περιορίσει την απώλεια χρηστών από το TikTok.

Ο Mosseri θα μετακομίσει στο Λονδίνο αργότερα φέτος, προσωρινά, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Meta στο CNBC. Την είδηση ανέφεραν για πρώτη φορά οι Financial Times.

Το Λονδίνο είναι ο μεγαλύτερος κόμβος μηχανικής της Meta εκτός των ΗΠΑ, με περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής ομάδας που ασχολείται με το Instagram. Εκεί αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Workplace της εταιρείας.

Η Meta είπε ότι ο Mosseri θα συνεργαστεί με τους υπαλλήλους για να κάνουν κινήσεις που θα συγκρατήσουν τους χρήστες και θα σταματήσει η μετατόπισή τους στο TikTok.

Η εταιρεία προσπαθεί να επανατοποθετηθεί ως μια πλατφόρμα που επιτρέπει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε ένα διαδικτυακό σύμπαν γνωστό ως «metaverse», αντί απλώς ως εργαλείο για διαφημιστές και influencers.

Η Meta δυσκολεύτηκε να πείσει τους επενδυτές για την στροφή της στο metaverse και οι εφαρμογές της χάνουν έδαφος από την κινεζική TikTok. Η εταιρεία ανέφερε την πρώτη πτώση των εσόδων της το δεύτερο τρίμηνο και έδωσε αδύναμη καθοδήγηση για το επόμενο τρίμηνο. Η ώθησή του στο μετασύμπαν έχει αποδειχθεί δαπανηρή, με το τμήμα εικονικής πραγματικότητας να χάνει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Για να αντιμετωπίσει την άγρια ανάπτυξη του TikTok, η Meta προσπάθησε να μιμηθεί την πλατφόρμα με τροποποιήσεις στις δικές της εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της δικής της δυνατότητας σύντομου βίντεο που ονομάζεται "Shorts". Η εταιρεία έκανε επίσης κάποιες αμφιλεγόμενες αλλαγές στο Instagram δίνοντας προτεραιότητα στο περιεχόμενο που παράγεται αλγοριθμικά σε σχέση με τις αναρτήσεις από φίλους. Η κίνηση οδήγησε σε αντιδράσεις από χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της Kim Kardashian.

Η μετακόμιση του Mosseri έχει λοιπόν στόχο να υπάρξει έντονο brainstorming και το Instagram να αναχαιτίσει το TikTok.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.