ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook παρουσίασε τα νέα του γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

10:59 - 12 Οκτ 2022 | Τεχνολογία
Το Facebook παρουσίασε τα νέα του γυαλιά εικονικής πραγματικότητας
Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, παρουσίασε σήμερα (12/10) τα νέα της εξελιγμένα γυαλιά εικονικής και ανάμικτης πραγματικότητας, «Quest Pro».

Ειδικότερα, η συσκευή, της οποίας το κόστος ανέρχεται περίπου στα 1.500 δολάρια, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 25 Οκτωβρίου. Στόχος της συσκευής είναι να προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με έγχρωμους εικονικούς κόσμους που θα αναμιγνύονται με τον πραγματικό κόσμο.

O CEO της Meta, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, μιλώντας στην ετήσια συνδιάσκεψη Connect της εταιρείας, όπου έγινε η παρουσίαση της νέας συσκευής «Quest Pro»,  ανέφερε ότι η ανάμιξη των φυσικών και των ψηφιακών κόσμων θα γεννήσει νέες χρήσεις των υπολογιστών. «Πρόκειται να δείτε τελείως νέες κατηγορίες πραγμάτων να δημιουργούνται», τόνισε.

Το φιλόδοξό σχέδιο του να μετατρέψει το Facebook από εταιρεία social media σε metaverse, ο Ζούγκεμπεργκ το είχε εκφράσει από το περασμένο έτος, όποτε η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον ίδιο.

Τα χαρακτηριστικά της «Quest Pro»

Η συσκευή «Quest Pro» αποτελεί αναβάθμιση της υπάρχουσας «Quest 2» της Meta, η οποία ήδη κυριαρχεί στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων εικονικής πραγματικότητας.

Παράλληλα, η νέα συσκευή διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη κάμερα που κοιτάει προς τα έξω και τραβάει σε 3D το γύρω περιβάλλον.

Τα γυαλιά Quest Pro είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα σε σχέση με τα Quest 2, με τη μπαταρία τοποθετημένη πλέον στο πίσω μέρος της συσκευής, έτσι ώστε το βάρος της να κατανέμεται καλύτερα.

Επίσης διαθέτει αισθητήρες που κοιτάζουν προς τον χρήστη και αναπαράγουν τις κινήσεις των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση ότι το ψηφιακό «αβατάρ» του χρήστη επικοινωνεί πιο φυσικά με τους ανθρώπους. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:05 - 12 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.