ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του-Τι δείχνει έρευνα

10:51 - 26 Οκτ 2022 | Τεχνολογία
Το Twitter χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του-Τι δείχνει έρευνα
Ακόμα και τους πιο ενεργούς χρήστες του χάνει το Twitter, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της εταιρείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η πλατφόρμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους λογαριασμούς ενεργών χρηστών που έχουν και πολλούς ακολούθους και συχνές αναρτήσεις, οι οποίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τη δυσκολία αυτή είχε πρώτος επισημαίνει ο Έλον Μάσκ από τον περασμένο Απρίλιο κιόλας, όταν είχε διερωτηθεί «αν πεθαίνει το Twitter;».

Σε τι ποσοστό αντιστοιχούν οι χρήστες

Οι εν λόγω χρήστες αντιστoιχούν σε λιγότερο από το 10% του μηνιαίου όγκου λογαριασμών, αλλά τροφοδοτούν περί το 90% όλων των tweets και είναι υπεύθυνοι για πάνω από τα μισά έσοδα παγκοσμίως.

Η εσωτερική έρευνα με τον τίτλο «Πού πήγαν οι χρήστες Twitter;» καταδεικνύει πως οι σημαντικοί λογαριασμοί βρίσκονται σε «απόλυτη πτώση». Ως σημαντικός λογαριασμός λογίζεται ο χρήστης που συνδέεται με την πλατφόρμα έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα για ποστάρει 3 με 4 φορές την εβδομάδα, βάσει της μελέτης της εταιρείας.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως το ενδιαφέρον των χρηστών έχει μετατοπιστεί προς «επικίνδυνα» πλέον θέματα όπως γυμνό και πορνογραφία, αλλά και τα κρυπτονομίσματα, τα οποία ωστόσο αποτελούν αντικίνητρο για διαφημιζόμενους.Αντιθέτως,θέματα όπως ειδήσεις, αθλητικά και ψυχαγωγία, τα οποία λειτουργούν ως διαφημιστικό δέλεαρ, χάνουν «ατμό» σε αναγνωσιμότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.