ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζούκερμπεργκ: Ζητά «υπομονή» από τους επενδυτές καθώς η Meta «βουλιάζει» Κύριο

11:33 - 29 Οκτ 2022 | Τεχνολογία
Ζούκερμπεργκ: Ζητά «υπομονή» από τους επενδυτές καθώς η Meta «βουλιάζει»
Υπομονή…συνεχίζει να ζητάει ο CEO της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναφορικά τις επενδύσεις του τεχνολογικού κολοσσού σε πειραματικές τεχνολογικές ιδέες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης την Τετάρτη προς τους μετόχους της εταιρείας, ο CEO της Meta τόνισε: «Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να λύσουμε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε βάθος χρόνου. Ζητώ και εκτιμώ την υπομονή σας. Όσοι συνεχίσουν να επενδύουν στη Meta θα βγουν κερδισμένοι».

Οι επενδυτές, όμως, οι οποίοι ήδη έχουν «βουλιάξει» κάτω από 71% τη μετοχή της Meta φέτος, δεν παρουσιάζονται και τόσο πεπεισμένοι. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το πρωί, η αξία της μετοχής της εταιρείας κατέγραψε πτώση της τάξης του 25%  λόγω των απογοητευτικών στοιχείων κερδοφορίας της εταιρείας.

Μάλιστα, τα έσοδα της Meta έχουν μειωθεί κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης έχει αυξηθεί δραματικά  και εκτιμάται στα $87 δισ. φέτος. Για το 2023, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ των $96 δισ. και $101 δισ., σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Meta καλείται να αντιμετωπίσει τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στην πλατφόρμα της λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας αλλά και της αλλαγής στην πολιτική διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων της Apple η οποία έχει μειώσει την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta έχει εκτεθεί σε πολλές πειραματικές τεχνολογίες 

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Jefferies LLC, Μπρεντ Χιλ «οι επενδυτές νιώθουν πως η Meta έχει εκτεθεί σε πολλές πειραματικές τεχνολογίες και δεν έχει μεγάλο αριθμό σταθερών επενδυτικών επιλογών».

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ έχει «ζητήσει υπομονή» και στο παρελθόν. Το 2015, οι επενδυτές αναρωτιούνταν για το εάν τα WhatsApp, Instagram και Messenger θα προσέφεραν κέρδη στην εταιρεία. Η μόνη διαφορά είναι πως οι πλατφόρμες αυτές είχαν ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

«Η Meta πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα, όπως ακριβώς είχε κάνει και το Facebook στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δεν καινοτομεί», σημείωσε από την πλευρά της η αναλύτρια του Insider Intelligence, Ντέμπρα Άχο Ουίλιαμσον, 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.