ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Σύντομα...νέος «πονοκέφαλος» για τον Μασκ οι κανονισμοί της ΕΕ Κύριο

21:00 - 29 Οκτ 2022 | Τεχνολογία
Twitter: Σύντομα...νέος «πονοκέφαλος» για τον Μασκ οι κανονισμοί της ΕΕ
Αντιμέτωπος με ένα μεγάλο εμπόδιο φαίνεται πως θα έρθει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, όσον αφορά στα σχέδια του για το Twitter και αυτό δεν θα είναι άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξάλλου, η πρώτη προειδοποίηση ήρθε κιόλας χθες, λίγες ώρες αφότου ο Μασκ ανάρτησε στο Twitter ότι «το πουλί ελευθερώθηκε». Στέλνοντας, το δικό του μήνυμα, ο Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τιερί Μπρετόν υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη «το πουλί θα πετάξει» σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Φυσικά, η λέξη «απελευθέρωση», αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου την οποία και θα προσπαθήσει να επιτύχει ο Μασκ, και το «πουλί» αναφέρεται στο λογότυπο του Twitter.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά για τον δισεκατομμυριούχο, καθώς  σχετικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα δίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνευ προηγουμένου εξουσίες στην αστυνόμευση των τεχνολογικών πλατφορμών απαιτώντας από αυτές να αφαιρούν παράνομο περιεχόμενο, από τρομοκρατική προπαγάνδα έως διαφημίσεις για μη ασφαλή παιχνίδια.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη προειδοποίηση του Μπρετόν προς τον Μασκ, αφού την περασμένη άνοιξη είχε εκφράσει στον Μασκ πως η προσέγγισή του για την ελευθερία του λόγου θα πρέπει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Δεν με νοιάζει τι κάνει εκτός Ευρώπης», είχε δηλώσει ο Μπρετόν στην τηλεόραση του Bloomberg τον Απρίλιο. «Θέλεις να μπεις στην Ευρώπη; Αυτοί είναι οι κανόνες μας».

Ποιος είναι ο κύριος στόχος της νομοθεσίας

Ο κύριος στόχος της νομοθεσίας είναι να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες εντοπίζουν και αφαιρούν εγκαίρως το παράνομο περιεχόμενο. Ωστόσο, το τι θεωρείται παράνομο μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Το Twitter, όπως όλες οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να είναι επιμελές για την κατάργηση του παράνομου περιεχομένου ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία δημοσιεύτηκε, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου ετήσιου τζίρου του. Εάν το Twitter παραβεί επανειλημμένα τους κανόνες, η εταιρεία θα μπορούσε να αποκλειστεί πλήρως από τη λειτουργία εντός της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.